dragan.kovacev
Član
@drobi,
pa sta radi ovaj traktor? igra zmurke nevidi se orudje
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Čovek od koga sam kupio moju 52ku kaže da je koristio za zagrtanje kukuruza kad kukuruz već preraste, traktor je visok pa ga ne lomi. Ja samo sa fergusonom ulazim u kukuruz, sa 52kom bi ga izgazio, volan mu bas nije nesto precizan. Moj kukuruz će ostati ne ošpartan ove godine. Pre podne lepo vreme a ja na poslu, krenem sa posla počinje kiša i nema ništa od špartanja. Tako već tri puta, za tri dana kad se moglo ekstra raditi ovog kišnog proleća.@drobi,
ja stavljam 15 KG na prskalicu 440L i prscem malo vise od 1 hektara,stavi 10 KG mislim da ce biti dovoljnoRazmišljam malo o prihrani preko lista sa ureom, ovom našom petrokemijskom, maravno nakon kučtivacije i prihrane s KAN-om u količini 100-120 kg/kj
Vele mi neki da nek idem sa 5% otopinom, odnosno 5 kg uree na 100 l vode.
A pošto trošim 300 l vode na kj, znači to bi bilo 15 kg uree na kj, dal to nebude previše??
Ili da jednostavno poteram brže, pa bi mi ispalo nekih 200 l otopine/kj, odnosno 10 kg uree/kj
Da čujem vaša mišljenja.
Čovek od koga sam kupio moju 52ku kaže da je koristio za zagrtanje kukuruza kad kukuruz već preraste, traktor je visok pa ga ne lomi. Ja samo sa fergusonom ulazim u kukuruz, sa 52kom bi ga izgazio, volan mu bas nije nesto precizan. Moj kukuruz će ostati ne ošpartan ove godine. Pre podne lepo vreme a ja na poslu, krenem sa posla počinje kiša i nema ništa od špartanja. Tako već tri puta, za tri dana kad se moglo ekstra raditi ovog kišnog proleća.
ovo je 6043 i moj deda visok oko 1,70m danas slikano
ovo je 6043 i moj deda visok oko 1,70m danas slikano
Nisu baš svi dobri.Kod nas je u stvi posle 20.04 nicanje jako neujednačeno zbog nedostatka vlage .a onda previše kiše tako da mnogi nisu n prskali a skoro niko nije špartao kukuruz,tako da sada bolje izgleda nego što stvarno jeste.ove godine su dobri svi kukuruzi za sada,videcemo kako ce biti do kraja ako nastavi ovako vreme bice vrhunskih prinosa.