Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koji hibrid mi preporucujete za setvu posle mladog luka...Luk sam izvadio,sutra bih bacio nesto malo djubriva,presap 2 puta spremacem i posejao.Dvoumim se izmedju KWS 3381,AS 54 ?

Okolinu Vrbasa...Kula,R.Krstur,Kucura,Kulpin oljustio grad...koliko cujem steta na kukuruzu 100%..sta kazu Kucurani za deo prema Vrbasu i Srbobranci kao i B.D. Polje?Protivgradna odbrana potpuno zakazala

Leda izmedju Kucure i Vrbasa uz asfalt nije bilo,bar ne toliko da napravi vecu stetu na usevima.Psenice(osim Simonide)su uglavnom jos na nogama,ali sinoc je od atara na kratko nastalo Panonsko more.Potez prema Feketicu uz asfalt do kraja atara takodje nije bilo leda.Kucurski atar oko sela prema Savinom selu,Zmajevu,Despotovu,a pogotovu prema Kuli dobio po labrnji onako bas,bas...Tek za par dana kada se prosusi ,videce se stete na kukuruzima da li su za presejavanje ili ne.

Danas isao da obidjem sav kukuruz, od sledecih hibrida ZP.NS,AS ,Pioneer,najbolji su ZP i NS. Kad je u pitanju zp bas sam se odusevio. Najbolja klijavost,ujednacenost u klijanju,energija klijanja...

I kod mene ima svasta od hibrida u ponudi. Pionir, Dekalb, KWS itd. Ako neko hoce mogu sutra da se raspitam za konkretan hibrid. Mislim da su DKC 16.000din, a za ostale nisam siguran za cene.

Talianu hvala na pomoci, sutra moram kod najblizih da proverim. Ovo nikad nisam radio i to ne volim, ali moju najvecu njivu sa manje od 50% niljaka ne smem ostaviti. Probacu sa Singentom, ili 3381, ako nema onda cu videti sta mi je ciniti, hteo bi neku jeftniju opciju, a da se vrsi, ili bar bere ako mora. Zelja mi je bila da ove godine krenem da vrsim, ali me ubi los sklop.

Okolinu Vrbasa...Kula,R.Krstur,Kucura,Kulpin oljustio grad...koliko cujem steta na kukuruzu 100%..sta kazu Kucurani za deo prema Vrbasu i Srbobranci kao i B.D. Polje?Protivgradna odbrana potpuno zakazala
Obiđoh juče parcele u Bačkom Polju,blata do kolena ali falim te Bože nije bilo leda.Palo je dosta kiše ali nema vode po njivama koliko sam mogao da primetim.Kad pomislim da smo udaljeni samo 5-6 kilometara vazdušne linije od mesta gde je bio kijamet sav se naježim.

Ima KWS 3381 u Crepaji Vitamix clas,ne tretiran...Teska vreca skoro 8 kg a klijavost mu je 95-96% odlicno seme,koga zanima na pp dacu mu kontakt telefon!

Имам 5 врећа N01 нетретиран, и 5 врећа 9494 третирних Славолом с и Месуролом. Коме треба нек се јави. Шифра, добра цена. :osmeh:

Obiđoh juče parcele u Bačkom Polju,blata do kolena ali falim te Bože nije bilo leda.Palo je dosta kiše ali nema vode po njivama koliko sam mogao da primetim.Kad pomislim da smo udaljeni samo 5-6 kilometara vazdušne linije od mesta gde je bio kijamet sav se naježim.
Vitezbb @ To smo ja i otac mislili nema leda nema leda,toliko je bilo vode da mi led nismo primetili.Kada smo otisli drugi put bilo je jasno da je padao ali ne toliko da bi napravio vecu stetu.

Kako god da prodjosmo ..prosli smo nekako...sramota je sto je ceo Juzno-backi okrug stradao od nevremena i sto je sve opustoseno a bitno da su novine prenosile nepogode po Bosni i Hrvatskoj a o Vojvodini apsolutno nista osim malo novosadskih...da ne isplate pomoc i ne potrose nedaj boze pare na rakete...ljudi treba da presejavaju a Knezeviceve subvencije "krenule"....fuj...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh