Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
На овој првој слици, када упаднеш у њиву, не знаш ди да тераш. Редови скоро да се ни не познају.

Je l se sa nikosulfuronom ide do 6-tog lista kukuruza i kad je split tretiranje u pitanju?? Dikamba znam da ide do 5tog...

Jel moze neko da mi kaze sta da radim, sejan 26 tog zp684 nije bilo trave i danas u obilasku trave ima nenormalno, ne vidim ni kukuruz da li je nikao, sta mi preporucujete da radim ???

sačekaj još malo pa pokosi :ideja: šalim se naravno pa vidi dal tu niče uopšte taj kukuruz ako ne total pa setva nekog iz ranije fao grupe

Pogledaj kakvo je stanje sa semenom,mozda je klijalo,pa ce nici posle ove kise.Onda bi mogao poprskati sa,npr.,tarotom plus ili tako nekim sredstvom i ono ce ti ocistiti njivu od trave :ppozdrav:

ili maister baeyr preparat ide litar na 70 ari, smanji malo npr podesi da t ilitar bide za 60 sa garancijom skida ... ovo je pirevina ili maznik kako ko zove

Danas oprskao i ostalo...ono od pre 5 dana prskano Maisterom reaguje jedinno ambrozija zelena lepa i izgleda kao da sam joj proteine uneo

danas obilazio njive zbog trave ,kukuruz na repištu(pionirb23 sumnjivo seme )normalno napredovao ali pocrvenio kao sirak prskan tarotom .Na drugoj njivi isto repište isto seme nije crven.Šta bi to moglo biti:sta:

Kombinacija sortne osobine i dostupnosti fosfora. ( ako je ljubičasta boja u pitanju ) .
Mnoge zbunjuje ako se dešava sa istim hibridom na jednoj njivi a na drugoj ne ili ako se na istoj parceli na jednom hibridu dešava a na drugom ne . U stvari je kombinacija , neki hibridi više pokazuju na taj način manjak ili nedostupnost iz nekih razloga fosfora a neki manje .

kod mene jos 3 dana da greje pa tek da udejmo da prskamo, mnogo je mokro... sta mislite sta je bolje maister ili tarot plus, koja cena je kod vas? kod mene maister 24 e, a tarot 30e

kod mene jos 3 dana da greje pa tek da udejmo da prskamo, mnogo je mokro... sta mislite sta je bolje maister ili tarot plus, koja cena je kod vas? kod mene maister 24 e, a tarot 30e

Prskanje gledaj prema korovima u njivi, nemoj bacati pare na skupe preparate ako ti nije obraslo pirevinom, sirkom i sl.Maister ce ti sigurno odraditi kako treba,deluje oko 20 dana mada vec posle 15 njiva cista...tarot plus ako se ne varam i vise oko 4 nedelje...ako ces spartati pitanje je hoces li stici da ne preraste kukuruz,ja tako prodjoh prosle godine...tarot mozes od 1-6 listova a maister od 2-6..iskreno ja sam ga prvi put koristio(maister) prosle godine na ne bas toliko zakorovljenoj zemlji i odradio je svoje,prskao sam u 5 listu

@momosaric pa mogu vam reci i da cene jesu dobre :D mada tu imam oko 2.2ha tako da mi se ne isplati parcati, a zemlja nije toliko losa osim sto je teska nego nije 4god radjena..

@0rankovic kopao sam na par mesta i seme stoji na 6-7 cm duini ali nema nimalo vlage...tako da cekam kisu za sada pa tek onda prskanje koliko ih rekao...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh