Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
danas zavrsio prskanje parcela gde je preusev bio suncokret koje su samo tanjirane i podrivane pa ima jako puno samoniklog suncokreta a bogami i rizomski sirak samo tako djika, prskao samo NICOGAN split aplikaciju 0,62 L/Ha sa PLAMEN ( Dikamba) 0,54 L/Ha

Neki su posejali a neki jos uvek seju a kod mene jos uvek dve parcele ostale neposejane jer jos nisu suve. Sija se zemlja, samo sto se voda povukla...

Nista od jeftine hemije u kukuruzu zvane 2.4D Otisao da prskam, isprkao 1.5kj i otera me kisa. Srecom nije skupo pa sam probao APP (ako prodje prodje).

Cekam 5-6 listova i Bayerovom hemijom prskam. Meni nikad nije poslo od ruke da jeftino prodjem sa prskanjem kukuruza pa ni ove godine :osmeh:

Moja njiva I levo I desno, s tim sto desnu stranu radimo tek drugu godinu inace to je pionir T36 sejano 23.04.
2013-05-02-3.jpg

- - - - - - - - - -

2013-05-02-6.jpg
Ovaj je sejan 17.04.

Ne bi skodilo da je jedna pala u toku setve, jel ima semenki koje nisu dosle do vlaznog dela i nije doslo do klijanja (sad je kasno za te semenke i da padne kisa), inace vlage ima dole, koren se lepo adaptira i nije alarmantno za kisom, sem za one koji jos nisu posejali ili cekaju da padne pa da zavrse sa setvom, najavljuje se dosta padavina sledece nedelje.

Padavine za iduću nedelju čak postaju diskutabilne.Sve prognoze su ih naglo smanjile ili čak ukinule.

ti si bajo dobar kod mene palamida verovatno sutra prskam idem izjutra u nabavku nikosulforona motikana imam nesta al kupovat ce se
danas zavrsio prskanje parcela gde je preusev bio suncokret koje su samo tanjirane i podrivane pa ima jako puno samoniklog suncokreta a bogami i rizomski sirak samo tako djika, prskao samo NICOGAN split aplikaciju 0,62 L/Ha sa PLAMEN ( Dikamba) 0,54 L/Ha
a bre sto si precizan odlicno ja idem oma 1,2 nikosav 0,6 motikan(dikamba)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh