Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ljudi ja sam sad bio malo po polje zemlja ispucala trazi kisu, ako ne padne uskoro, zali boze pare i znoj nas.ako kukuruz nerodi ja ga sledece sejati necu.psenica i koncetrat za stoku i posejacu deteline i mozda xektar kukuruz ne vise.znao sam da gad docem iz njive da cu se nerviram:sjasi::sjasi::

Situacija je zeznuta ali ne bas toliko..,koliko sam video bice je pred kraj nedelje,a dotle temp preko 30 stepeni. Pre 3-4 dana kad sam gledao bilo je vlage u zemlji. Mozda je i bolje sto je ovako vreme tako da kukuruz pusti koren nize u zemlju,a dole ima vlage.

9-ti dan od setve kws mikado,izaslo 50-60 %
fotografija0369.jpg

Sa danasnjeg obilaska
vzdb4h.jpg
KWS Konsens
yi3k3.jpg
KWS Korimbos
2ypnard.jpg
P0725
35ba43b.jpg
P.S Prvi put u zivotu sam sejao sa novom Larom,dosta sam zadovoljan kako je izasao i kako trenutno izgleda!Za sledecu godinu rupe od 4,5mm busim na 5-5,5 videcu,posto tacno gde je krupnije zrno ima propusta u setvi,nista strasno ali hocu da to bude idealno!Setva ovog kukuruza je 19-og aprila,tj. 11 dan danas

Lepi su ti redovi a i kukuruz savato, pravi!
I ja sam danas završio setvu kukuruza.
71% Pioneer F38, P0216, F02, P1114, P0725
19% Zemun Polje 505, 600
6% AS 72
5% KWS Kermess od prošle godine što mi je ostalo

Nisam bas hteo da se hvalim sa redovima da ne bi dobio negativne komentare,salim se evo slike amatera koji prvi put seje u svojoj 28-oj godini
vzdb4h.jpg
5kkm6o.jpg

- - - - - - - - - -

Toliko od mene do slika spartanja tj. za jedno mesec 3-4 nedelje!

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena:
Ovde je zinor dobro radio,ali ima parcela gde je bilo rakije u njemu pa je malo krivudavo.
Jbg. drugarstvo učini svoje.::namigivanje::
Dobri su i tvoji redovi,ništa im ne fali.

Poslednja izmena:
f02 gratis tako sporo ide da je to cudo,poredio sam ga sa drugim koji na istoj parceli u isto vreme posejan pa to je velika razlika,ovaj mu bezi samo tako.Naravucenije NE UZIMAJTE NISTA GRATIS

@slobapatrola, a kako si ti dobio gratis seme ako nema više gratisa ove godine? Jeli to od prošle godine ili se ipak davalo gratis?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh