Taj je baš rekordno brzo izašao.
Evo od mene nekih sličica sa današnje turneje , svetac je kod nas pa se nije radilo , ali zato sam malo škljocao neke utiske i moguće razloge nejednakog nicanja , da ostane da vide neke buduće generacije kako smo se mi trudili oko našeg posla .
Dakle sijano 18. 4 , prilično dobro izašao
Ovde da se vidi gustina , kasnije neki kažu da nije na 15.8 cm , inače startno djubrivo je išlo na odgovarajuću dubinu , to smo se najviše trudili , ali ponegdje malo djubriva ostane na površini , jedno 30 % . Jest da je to rijedak slučaj ali neznam zašto.
(Tu je i alat bez koga se ne šeta sada po njivi)
E sada , iako je nicanje dobro , a tek je drugi dan od početka nicanja , ipak me najviše zanima zašto nema biljke tamo gdje treba da bude . Evo nekih razloga , prvo je da zrna nema uopšte , to je do sijačice :
Drugi slučaj je kada se busen nadje u redu , vidi se ispod njega kad je sklonjen mala biljka , koja bi bilo njena sudbina teško je reći , razlog je priprema:
Evo sad jedan zanimljiv slučaj , neznam sigurno razlog , klica je strunula , najvjerovatnije je razlog loša sreća da se zrno nadje tačno na zrncu uree . Doduše ima i neka mala rupica na vrhu zrna , a tretirano pončom ful , zagonetka :
..ajmo dalje , ovde se vidi tzv listanje pod zemljom , tu je najčešći razlog pokorica , zatim jaka doza acetohlora u slaboj zemlji , to nijedno ovde nije slučaj , nego konda preduboko je zrno otišlo , kako i zašto neznam :
Ovde je razlog nedostatak vlage :
Još samo sličica da se vidi kako je "nedodirljiv" kukuruz duplo tretiran pončom :
Bilo kako bilo , kolko god se trudim uglavnom fali oko 5-10% sklopa , još jedan od razloga što sijem gušće . Ovde naravno ide navodnjavanje , njiva visi iznad rijeke Vrbas.
Malo sam pretjerao ali vrijedi za početnike .