Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Temperatura zemljišta na 5-6 cm iznosi ravno 10 C mereno danas u 7-00 H, stekli su se uslovi setva može da krene pogotovo što nenajavljuju neka zahlađenja.

nikada nisam sejao kukuruz pa me interesuje koliko moze da rodi kukuruza na jednom hektru u nekoj normalnoj godini

Oko 7-8000kg/ha je normalan rod u dobroj godini. Moze i 12000kg/ha kad se sklope kockice i kad je dobra zemlja. Prosle godine je bilo i 3000kg/ha zbog suse.

Posejano danas 2,5h AS 72, sutra jos 1h AS 57. Za vikend (ako se ne pokvari vreme da ne moze da se spremi) jos 1,5h AS 160 silaz i to je to za ovu godinu. Dace Bog da za sledecu godinu uzmem jos zemlje pa da bude vise :osmeh:

Poslednja izmena:
Juce posejano 10kj KWS 3381 na 21cm i 4.5kj KERMESS-a na 25cm .U subotu baceno po 100kg uree/kj i jesenas zaorano 80kgMAP-a/kj

Juce bila proba,posejao Kws Korimbos na 1,25 k.j Danas posejao 3,25 k.j KWS Konsens,2 k.j Korimbosa i 2,75 k.j mesano Kermes,Konsens i P1114...Sutra nastavljam jos 4 k.j mi ostalo tu ide P1114 i P0725. Boze zdravlja u subotu prskanje na crno na svim parcelama pa cemo videti!

Juce posejano pioneree D12 na 7 kj na 25cm danas ns 640 ultra na 3 kj(arendas njiva) isto na 25cm i 8 kj as72 na 25 cm a sutra ide 11kj as 54 na 22cm svugde bacen urea 250kg/kj

Danas posejano 8,5 kj F38, nešto na 21cm, nešto na 22,8cm... Sutra tučemo suncokret (pošto imamo nešto uslužno da sejemo, a i da bi ćale mogao da prska dubinski), a u subotu nastavljamo naše kukuruze...

Za Novo Becejce,koji citaju,a ne pisu.Merio sam neke rudine,pa cisto da znate.
U 12:00 u rudini Matej,temp. zemljista na dubini od 8cm je bila 20c.
U 14:00 u rudini Sartov,temp. zemljista na dubini od 8cm je bila 22c.

Ja boze srece i zdravlja,sutra startujem sa setvom kukuruza.

I ja završio večeras sa kukuruzom ove godine samo 0,5 ha,za vikend prskanje ako vreme dozvoli.

i mi smo zavrsili danas. Pioneer t56, n43 razmak 25 cm , nesto malo ranog p9 - razmak 22 cm i oko 5 jutara maisador-a p 59 razmak 24 cm
20p3qkn.jpg

Gotova setva pionir 0725 i DKC 5007 sejani na 21cm 15jutaara a jedna njiva od 2,5 jutra na 19 cm kao ogled i AS 72 na 24,5 5 jutara i mikado 3 jutra na 24,5 i dolbi 2 jutra i kraj za ovu godinu sad cekamo :kisa:, ali neka bude lepo jos koji dan da i ostali zavrse pa da nam svima bude lepo

Indijanci nose drva ...Pa ne očekujete valda opet sušu pa se seje retko ili skupo seme:cool:Da pitam ko zna ,ostalo mi od repe insekticid Force jel može da ga baci na kukuruz ima li smisla finasdnsijskog:sjasi:

Па људи лепо пишу да је основна примена управо у кукурузу против свих врста црва и неких белих копача бушача штал су .. дакле по произвођачу распали не жали .. добро је док не крену да носе бакар ::000:: напомена ја не знам ја само читам шта је написано.

http://www.syngenta.com/global/corp...crop-protection/insecticides/Pages/force.aspx

Danas dok sam isao kroz atar naidjem na njivu sa kukuruzom.Ovo spada u kukuruz 2012 ali posto je tema zakljucana stavicu ovde.Ili je mozda vise za temu nikad ovako....
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh