igordulic
Član
Citam postove svi zavrsavaju sa setvom a kod nas niko ne pocinje,ne znam sta se desava ali svega dva traktora sam video sa sejalicama..obicno kad neko krene odma 15-20traktora sutradan napolju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Citam postove svi zavrsavaju sa setvom a kod nas niko ne pocinje,ne znam sta se desava ali svega dva traktora sam video sa sejalicama..obicno kad neko krene odma 15-20traktora sutradan napolju.
Zasto da ne.Mi smo 2011. godine silirali povrsinu od blizu 1ha sa kukuruzom iz ambara.Igrom slucaja morali smo da presejavamo,kasnili smo,ma sve je islo po zlu.Nakrunili smo kukuruz,probrali gornju trecinu klipa i bez ikakvog tretmana bacili u zemlju.Nikakve razlike nije bilo sa drugim siliranim sortama.dali moze da se silira zp 684 ultra
Tacno tako,manji je rizik kod nas kad je redji sklop.A neka da Bog da godina bude rodna i opet se necu kajati sto nisam posejao sa manjim razmakom.Ja vama zelim da imate 15 t,ili koliko vec mozete,a ja cu biti zadovoljan sa 7-8t/haZa takva zemljista je po meni retko. Dole kod vas u Srbiji to je ok. Ipak nekome je siguran prinos vazniji od maksimalnog ili nikakvog. Po meni treba naci neku meru. Rezultate cemo sumirati na kraju godine i videti ko je bio bolji prognozer vremenskih prilika u 2013.
ove godine sve sejem na 23,5 cm ZP 606,341,434 ,BC532 KWS LUCEJa sam 606 danas posejao na 29.Sigurnije mi je kad je malo veci razmak