Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Citam postove svi zavrsavaju sa setvom a kod nas niko ne pocinje,ne znam sta se desava ali svega dva traktora sam video sa sejalicama..obicno kad neko krene odma 15-20traktora sutradan napolju.

nista se ne sekiraj priljateju i kod mene tek juce je krenuo na veliko, na gornjim njivama vec moze da se seje ali a nizima su dosta vlazna zemljista, ja krecem od sutra sa setvom ( imali smo dosta vise padavina mi gore nego oni juznije)....

Ja sam juce zavrsio sa setvom kukuruza ostalo mi jos 7kj soje i oko 9kj suncokreta i gotovo.Danas radim usluge svega 12kj.

dali moze da se silira zp 684 ultra
Zasto da ne.Mi smo 2011. godine silirali povrsinu od blizu 1ha sa kukuruzom iz ambara.Igrom slucaja morali smo da presejavamo,kasnili smo,ma sve je islo po zlu.Nakrunili smo kukuruz,probrali gornju trecinu klipa i bez ikakvog tretmana bacili u zemlju.Nikakve razlike nije bilo sa drugim siliranim sortama.

Danas poceli...
photo0293.jpg

Ja sam danas završio kod mene setvu kukuruza na 50kj i nastavljam uslužno dva dana pa ću u soju, inače danas posejano 21kj od toga 16,3kj moje, 10kj ns6030 i 6,3kj zp606 na 26cm razmak.

Sale al si ga proredio. Mogao si komotno na 22cm. Ima vlage u zemlji koliko hoces. Nece nam se ponoviti prosla godina. Ne možeš očekivati da će ti ostati sklop stoprocentan. Uvek deo biljaka propadne.

Није то ретко. Обе наведене сорте имају изразито крупно и масивно зрно а по мом мишљењу такве сорте треба сејати у ређи склоп него оне са ситнијим зрном.

Posejao DKC 5376 na 21cm, DKC 4590 na 19cm, NS 6030 i 6010 na 24,5cm. Citajuci vase postove izgleda da sam hrabar.
E, da posejao sam i Pionir A-24 na 21cm.

Za takva zemljista je po meni retko. Dole kod vas u Srbiji to je ok. Ipak nekome je siguran prinos vazniji od maksimalnog ili nikakvog. Po meni treba naci neku meru. Rezultate cemo sumirati na kraju godine i videti ko je bio bolji prognozer vremenskih prilika u 2013.

Za takva zemljista je po meni retko. Dole kod vas u Srbiji to je ok. Ipak nekome je siguran prinos vazniji od maksimalnog ili nikakvog. Po meni treba naci neku meru. Rezultate cemo sumirati na kraju godine i videti ko je bio bolji prognozer vremenskih prilika u 2013.
Tacno tako,manji je rizik kod nas kad je redji sklop.A neka da Bog da godina bude rodna i opet se necu kajati sto nisam posejao sa manjim razmakom.Ja vama zelim da imate 15 t,ili koliko vec mozete,a ja cu biti zadovoljan sa 7-8t/ha :ppozdrav:

Danas posejan ns 6010 i ns 6030 na 26 cm pre toga bačeno 150 kg ureje po jutru.Sutra valjanje pa do prskanja odmor.

Zavrsena setva. Posejani Pioneer NO1 i F38 na 21 cm i P1114 na 22,5 cm, nadamo se dobrom prinosu i da vreme posluzi jos koji dan da svi zavrse setvu :cool:.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh