Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U BC katalogu za 2013. god. navode se primeri dva ogleda za hibrid 574 iz prosle godine.
Prvi je sa sklopom od 52,000 biljaka i prinosom od 8,158kg/ha, a drugi sa sklopom od 56,000 i prinosom od 7,655kg/ha.
Za ova dva primera kazu da su to najbolji ostvareni prinosi u 2012.
Da su kod mene uslovi kao kod @Miladina ja bih sejao na 32cm minimum, s' tim da od oranja do setve ne prodje vise od jednog dana.

Poslednja izmena:
Pisao sam u ovoj temi da sam naklijao jednu zaostalu od pre par godina (neotvorenu) vreću F02, i da je klijavost bila 97%. Na sugestiju forumaša ponovio sam naklijavanje, ali ovoga puta na setvenoj dubini i rezultati nisu dobri. Tako da ću ipak odustati od tog semena i posejati soju. Soju sam i planirao za to jedno jutro zemlje, ali sam se bojao da neću imati dovoljno semena. U međuvremenu sam selektovao soju pa sam video da to ipak nije slučaj, i da ću imati dovoljno semena soje. Međutim, ni ta soja nije bajna, u prvoj žardinjeri se vidi njeno (očajno) nicanje...

Uzorci su od 80 zrna, i za sad je izašlo oko 70%. U sredini je neki NS6030 od pre par godina, a desno je spominjani F02.

upload foto

Па који сте метод смислили да зезнете лошу енергију?

Danas istretirao ne tretirano seme, 1,5dl Prestiz na 10 kg semena, a nesto sam i kombinovao sa Slavol S pa cemo videti razliku!KWS dorada Extra,bas sam se iznenadio...Sreda,cetvrtak setva.

Pitanje za iskusnije forumase od mene, uze sam as72 i as31, na koji razmak da ih sejem i da li seme da tretiram sa necim sada? hvala :D

Звао ја и питао, тако да свако може да патентира свој редослед. :osmeh:
Ал у мраку.

Kupio sam seme zp 684 i na džakčićima piše da je tretiran pončom. Dal da tretiram još nečim ili ne treba? Inače možda već u sredu posejem jednu njivu pa bih ga sutra morao tretirati ako treba.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh