Ja juče posijao 0.6ha, danas 1.5ha, sutra još 0.7ha. Zadnja parcela od 0.6ha će biti problem, još je nisam ni spremio, ne usudjujem se da prodjem putem koji vodi u nju, ima oko 100m i ide direktno preko ivice močvare. Godinama sam održavao taj put, nasipao, dovlačio kamenje, beton, ciglu, sve živo (samo prošle godine 11 traktorskih prikolica kamena, šuta, lomljenog betona, cigle...pokupim gdje god neko nešto ruši u selu) ali prošle godine su mi fine komšije, koje inače nikad nisu ni prstom pomakli da pomognu u održavanju puta, sve to fino uništili jer su orali u decembru kad je to sve već bilo pod vodom - još 4 "domaćina" pored mene imaju zemlju kojoj je jedini prilaz bas taj put a niko nikad nije pomogao u popravljanju. Sad je tu oko pola metra vode i ispod je ekstremno močvarno blato (ono crno smrdljivo) a staze koje sam nasuo kamenom su razvaljene. Na tom putu ako sletim sa te dvije "staze" trebaće mi bar 2 ili 3 traktora i jako dugačka sajla da me vade. Prije par godina je tu jedan LTZ Tornado zapao do te mjere da ga je 5 traktora jedva isčupalo al on je sam kriv jer se junačio da može da prodje van nasutog puta - van tog puta u proljeće ne može da se prodje ni pješke jer se momentalno tone do preko koljena.
Sjetva inače ide odlično, zemlja se odozgo taman prosušila da može da se pripremi spremačem i sije, no ispod toga je blato, bukvalno na 10cm ispod površine je pravo pravcato blato, ne mogu da se načudim kako traktori ne potonu. Sasvim je sigurno da kukuruzu neće faliti vlage u nicanju. Sijem ZP606 na 21-22cm i oko 4-5cm dubine.