Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
danas posejao 1114 i d11,a posle i f02 gratis seme,sad se mislim dal valja to gratis???

I ja sam nešto posejao .Kuk sejan u sredu danas isklijo 3 cm.
11gr5ew.jpg
105sgm0.jpg
2djcdud.jpg

Prvi dan probam teškom drljačum i uradim 5 Ha. ali sve nazor .Malo meko u depresijama i na ovratinama blato.Dalje sam radio sa RD. zA MASSEYA 3M. A ZETOR 2.5 M. I spremili ja i sin 15 ha u četvrtak .Danas je bio dan jedan od onih:zli:.Prvo sam dobio markir o glavu. Sreća nepogodi u procesor nego po uvetu i ramenu.Tek sišli 4 reda ,puče guma na sejačici, a dalje sve šta je bilo ,može se roman napisati.

I kod mene kukuruz već pustio klicu, uslovi mu baš prijaju. Danas gledam, tri lika (IMT 539 sa X20, Zetor 3320 sa X24 i Same Corsaro 70 sa X2:cool: tanjiraju jednu parcelu. Odozgo se predivno osušilo, mraz odradio posao, dušu dalo samo da se predje drljačom ili spremačem plitko a oni tanjiraju i tanjiraju i tanjiraju i to podubili junački vade blato. Parcela 3 ha u komadu. ravna kao tepsija, tanjiraju je jutros od 7 i eno ih još rade i još nema teorije da se u onaj užas što su napravili može sijati kukuruz. Svarno ima čudnih ljudi na ovom svijetu. Jedan jedini brz prelaz spremačem bi bio više nego dovoljan, ne smijem ni da mislim koliko su goriva potrošili a napravili su samo, da izvinete na izrazu, sranje.

Sale al si ga proredio. Mogao si komotno na 22cm. Ima vlage u zemlji koliko hoces. Nece nam se ponoviti prosla godina. Ne možeš očekivati da će ti ostati sklop stoprocentan. Uvek deo biljaka propadne.

Ćurčiću kod nas su svi kanali za odvodnjavanje suvi tako da ovo što je palo do sada je ok ali i dalje nedovoljno, rezerve nema ni malo a vučemo dvogodišnju sušu tako da malo ređi sklop je po meni malo sigurniji , nije meni bitno šta ću dobiti sa gušćim sklopom nego koliko ću izgubiti (bolje vrabac u ruci nego golub na grani).Naši hibridi će iole u ređem sklopu nadoknaditi krupnoćom klipa te će gubici biti manji a što se tiče fao 600 grupe za mene je razmak od 24cm puna kapa( nek otpadne 5000 biljaka po ha) ili ti u berbi 55000 biljaka po ha. Ja te hibride berem.

Juce zavrsena setva kukuruza, dubina setve 5cm, razmak u redu nisam menjao u odnosu na raniju godinu, zavisno od sorte 19,5-23,5cm.
sutra krecemo sa suncokretom.

Dekalb 5276 posejan u petak poslepodne...jako sitno zrno (pisao sam o tome) vreca 15kg evo posle tacno 48h izbila klica...dosta brzo..ocekivao sam bubrenje 3 dana kad ono ubrzalo...vlaga i toplota zemljista idealna

Posejan kukuruz danas. Za berbu imam NS 6102 i NS 6030 (sejani na 26 cm), a za vršidbu Pako i V74 (sejani na 22.2 cm).

Danas posejano 8 kj Ns 6030 i Zp 606 na 25.5cm od srede nastavak na jos par jutara gde je duze vreme bila voda, imam i jednu parcelu na kojoj se nece moci posejati nista do maja..

Mi smo juce i danas udarnicki radili, sve njive su spremljene, baceno je po 150 kg uree po kj, posejano 10kj P0275, 5 kj T36, 10 kj Paco i 20 kj suncokreta, da se nismo pokvarili poslepodne,bilo bi jos 4-5 kj. Repa tek sto nije nikla, a pipe cekaju...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh