Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juce tj. u sredu sam posejao jednom ciki pola kj. kukuruza, izgleda da me nisu bas videli u selu jel danas niko nije prosao sa sejalicom :haha:
dubina setve 7cm, po meni dosta hladna zemlja, al covek navalio.

Znas kako su stari govorili...sej onda kada golom guzicom mozes sesti na zemlju a da ti nije hladno

Clan kiraj,kaze,da kada trnjine procvetaju,da onda moze kukuruz da se seje.
Danas uz put prema Basaidu,ima procvetalih trnjina.

Pomiješali se izgleda žabe i babe jer kod nas krekeću već bar sedam dana a ima ih i da krekeću u sred njive tako da to ovde ne važi . Ja danas napravio tragove za bacanje uree u jednoj njivi koja mi je jedna od najsuvljih i vidim da se i tu mora čekati još dva tri dana.

Kod nas kazu kad vidis bumbare i slicne insekte moze da se seje. Juce sam video prvog bumbara, ali setva nije moguca bar jos 3-4 dana ako ne padne nista :osmeh:

Bumbari kod mene u bašti baš dosta :pcelac:::pcelac:::pcelac::ali topole još nisu ozelenele što je meni provereni orientir tako da čekam do daljeg :spavam:

Pošto ste vi iskusni ratari a ja povrtar pa može neki savjet. Kupio sam sjeme kukuruza BC- 574, njiva još nije uzorana pošto su tu do neki dan bili plastenici (ali otkriveni tako da na zemlji ima vlage), na vrećici piše gustina sjetve 21cm, pitanje je dali sijati na 21cm sobzirom da predhodi oranje i zemlja je kamenita tako da na toj zemlji i mala suša drastično obara prinos.

Oćeš reći šljunkovita ? Što rjedje , što raniji hibrid. Imali šanse da navodnjavaš , ali sam znaš da tu treba često navodnjavanje , dal se isplati? Kud nisi ječam tu posijao.

( "Što rjedje , što raniji hibrid." ovo mislim što je moguće rjedje ,...)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh