Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ajd da čujem preporuku za razmak u redu kod ova dva hibrida. To jedna od stvari koju još uvek nisam odredio. Inače zemlja je I klasa, u dobroj kondiciji.

I ja sam razmišljao o tom razmaku za Pioneer, ali za ZP min. 24 cm. Voleo bih da čujem mišljenje Saleta Ratara iz Turije za ZP.

2011. godine sam sa Pionir f38 ostvario zavidan i ujedno i rekordan prinos na mojim parcelama 7600kg kj suvog zrna. Ove godine manje sejem zbog plodoreda, pa samo sejem sorte za branje u klipu.Ako uspe ZP606ili bilo koji domaci hibrid da rodi priblizno toliko suvog zrna ja ponovo sejem domace :bravo:

Kristal 2011 sam imao taj rod sa zp 606 i to je njiva bila kod Bogdanovog salaša tako da nesejem ja domaće hibride što ih volem.

Švajger ta gustina ti je dobra, ja ga sejem na 24,5cm pošto mi tako ide raspored na setveniku.

Kristal 2011 sam imao taj rod sa zp 606 i to je njiva bila kod Bogdanovog salaša tako da nesejem ja domaće hibride što ih volem..

U siroj okolini Bogdanovog salasa, kad se pomolis: daj Boze malo kise ona vec pada, a poznato je da za domace hibride potrebno vise vlage od Pionira, video bi ga u okolini Miskovica i Gortvine zadruge.U tom kraju je i 2011 bila susa:ppozdrav:

U siroj okolini Bogdanovog salasa, kad se pomolis: daj Boze malo kise ona vec pada, a poznato je da za domace hibride potrebno vise vlage od Pionira, video bi ga u okolini Miskovica i Gortvine zadruge.U tom kraju je i 2011 bila susa:ppozdrav:

E svasta sam cuo ali ovo jos nisam.

Kristal de ćeš veće suše od prošle, svi pet hibrida domaćih su lepo rodili a to da pionirima treba manje vlage ne prolazi, to je više sortna osobina pojedinih hibrida koji su tolerantniji na sušne uslove gajenja a te hibride imaju uglavnom sve semenske kuće.

Kakvi su planovi za setvu?Temperatura na dubini 5 cm danas oko 12C po zavodu a temperature vazduha prosecno 18 narednih dana...ko ce biti najhrabriji da probija led:bravo:

Kako za sada najavljuju ja najverovatnije sledeći četvrtak - petak počinjem...

Kod mene u selu svi nervozni ko pcele u kosnici samo cekaju da neko prvi krene sa sejacicom u atar i da svi polete da seju tako da cu ih ja sutra malko naloziti treba da zakacim sejalicu i da je preteram u prednje dvoriste ali cu prvo malo kroz ulicu pa u atar cisto da bacim varnicu!:haha:

Kod mene u selu svi nervozni ko pcele u kosnici samo cekaju da neko prvi krene sa sejacicom u atar i da svi polete da seju tako da cu ih ja sutra malko naloziti treba da zakacim sejalicu i da je preteram u prednje dvoriste ali cu prvo malo kroz ulicu pa u atar cisto da bacim varnicu!:haha:

Xaxaxa Ziva istina,cim neko krene odmah i drugi za njim

Temperatura u jutarnjim satima tacnije u 7h na dubini od 5cm je bila 8C opet podnosljivo

Juce tj. u sredu sam posejao jednom ciki pola kj. kukuruza, izgleda da me nisu bas videli u selu jel danas niko nije prosao sa sejalicom :haha:
dubina setve 7cm, po meni dosta hladna zemlja, al covek navalio.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh