Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koju god , ali vodi računa o dvije stvari nakon lucerke i biće odličan kukuruz : obavezno tretirano sjeme insekticidom , više azota nego obično.
Zasto mislite da je potrebno vise azota posle lucerke za kukuruz? ja mislim da ako je lucerka bila jos donekle dobra, da nije samo trava, tada nema potrebe ni za dodavanjem a kamoli vise nego obicno.To kazem iz iskustva, mnogo puta sam vec dosada izoravao lucerku i nije bilo potrebe djubriti, prvu godinu sigurno ne.:ppozdrav:

Hvala na ispravci u vezi azota . Rekao sam to iz iskustva par puta kada je kukuruz bio na ledinu , ali nije bila lucerka nego neka druga livada , tada znam da je trebalo više azota , za lucerku moguće , možda sam pobrkao . Uglavnom je nakon lucerke bio dobar kukuruz pogotovo druge godine ponovo.

Не хтедох да се мешам, кад се још и човек захвали, али луцерка је такође азотофиксатор.

Nabavio sam seme kukuruza-OSMAK pa bih molio za savet oko uzgoja ove sorte,da li prskati herbicidima,djubriti i koliko gusto sejati,sejem na maloj povrsini za licne potrebe.

U bre, ja sam samo slusao o tom semenu. Sejao se 50-tih i 60stih. Ako je za svoje potrebe i na maloj povrsini, spartac i motika. Herbicidi ti nisu potrebni.

@momosaris da bila je lucerka ito vise godina, trebala jezbog stoke, ali posto jeza sada nemam ne treba mi ni lucerka, , Da li ima neko neki savet za vrstu kukuruza koju da posejem, nemam punoi iskustva pa pitam iskusnije od mene, ja samcuo lepe stvari za as72, neko neki predlog?

sejao sam sikoru prosle godine prinos je bio oko 2500 kg po Kj,slicno je rodio i Zp mada vise je podgoreo od suse.Pionir F02 Nijedan list nije podgoreo i rodio je oko 3500 po Kj.Ove godine 10 hektara Pionira D11 svi ga hvale na 23,5 cm.

Jel mogu ja prvi da se upišem!?posao od juče neplanirani.nešto malo za svoje potrebe samo.par dana je duvao vetar osušio zemlju uhvatio sam zadnji momenat da povaljam.a danas pada ceo dan,videćemo valjda ce se popraviti vreme nadam se da neću presejavati:sjasi:

@rakin lg poncho je prosle godine kod nas imao prinos nekih 2000-2500kg po hektaru tako da te podrzavam za pionir :osmeh:

za ns ne znam stvarno, kermes je odlican kukuruz,prosle godine je bio onako solidan kod komsije samo sto ga je malo teze obrati a i ima neke bodljice na klipu cini mi se

Svaka cast,mi pre cetvrtka nema sanse sa spremacima da udjemo u njive,neke.
a ovde i dalje lije i sutra će tako da i kod nas neće moći pre vikenda.ovo je bilo na brzinu gledaj tamne oblake sa Jastrebca, padao je i grad juče u nekim mestima
možda može da se desi i da mi strune seme od toliko vode ali valjda ce se isplatiti rizik

a ovde i dalje lije i sutra će tako da i kod nas neće moći pre vikenda.ovo je bilo na brzinu gledaj tamne oblake sa Jastrebca, padao je i grad juče u nekim mestima
možda može da se desi i da mi strune seme od toliko vode ali valjda ce se isplatiti rizik
Neće seme da struli,i mismo jednom posejali 6-og aprila,bilo posle setve ovako hladno vreme ko sad i niklo je ni manje ni više za 20 dana.:ppozdrav:

kako moze kod vas zp hibridi da kostaju skuplje nego kod nas u Makedoniji,na strani zp hibrida http://www.mrizp.rs/ pise da je zp 677 25000 semena kosta 3,350 dinara (29.9 euro) a kod nas u Makedoniji je jedna jedinica 25000 semena je 23.7 eura,pozdrav

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh