Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zavrsio branje kukuruza i rezultati solidni kako su nas padavine obilazile.
Pionir N 01 -0.5ha 3.5t zrna ,a ostali hibridi su brani u klipu.
Agrimaks Duna- 4.5 prikolice od 3t/ha
NS 6030 -8 prikolica od 3t na 1.9ha
ZP 606 -4 prikolice od 3t/ha
Pionir N 43 -4 prikolice na 1.5ha na delu atara gde su i onako male padavine redovno masale.

Danas skidan ogled sindžente , rezultate sam stavio u rubriku Syng.. , uglavnom jedino Paco dobar . A kasnije desert pri kraju ove sezone , dkc 5276 navodnjavan dao oko 12700kg/ha suvog zrna !!! :cool::kisa::cool::kisa:( na 1.5ha površine ) pionir p12 do njega dosta slabiji .

DSC04070_zps4ceb2dec.jpg

DSC04075_zps31b0cbd1.jpg

[video=youtube_share;n7qX_L7FXfs]http://youtu.be/n7qX_L7FXfs[/video]

@ NA
Samo nam reci jesi li istu agrotehniku primenio na svim svojim parcelama pod kukuruzom?
Osim skupog semena nista od toga sto pretpostavljas ne radim, ali preterujes.
Sad si ti prepametan a mi budale. Cenu arende ne odredjujem ja nego trzište.

Polako ljudi, loptu na zemlju :), nije svacija zemlja ista nekoj ne treba nekoliko godina nista da se baci a rodice, a nekoj mozes bacati i deset kg/ar, ne vredi...Momo jesi sejao mozda neke silazne hibride od syngenta??

Skinuta i zadnja parcela dekalba 5276 tacno 3300kg/j vlaga 15.8%...toliko sam i mislio da ce tu biti

Gde ti je ta njiva kada je tako slab rod?Meni je ostao Pioneer f38 da skinem,ali nesto ne zurim...

7 Reon iza carneksovog svinjogojstva....tu je bilo grada,nije bacen vestak i prvi izgoreo, nisam je uopste obilazio...ne znam sta ti je tu cudno,sale ratar je imao u Turiji na istom Dekalbu 3.5t pisao je o tome koliko se secam,znam da sam se cudio s obzirom da im je zemlja jako dobra

- - - - - - - - - -

Samo nisam ocekivao da ce svaka stabljika u onom sundjerasom delu imati crva,sav se ispresavijao na visini klipa

Danas zavrsio usluzno branje na 5 k.j,NS 6030 na repistu,dobar,dobar...10 prikolica kojekakvih,Od Zmajevki,Pobeda,Loznica pa i nekih trotonki!Procena oko 6 tona po k.j zrna...odokativno!

Ja sam moj kukuruz završio za ovu godinu, ono što je vršeno prosek je 47 meter po jutru JUS zrna...

@jugi , nisam sijao nikakav silažni sindž. hibrid , ne radim silažu . Kod kolega koji dosta rade silažu i po 10-30 ha , već godinama se zna da je Pioneer b23 neprikosnoven , a sledeće godine ga izbacuju , ko Pele sa trona u penziju.
@FEAR , kažeš "bez veštaka" ?? Jesi li "bacao" šta prošle godine i kolki je bio rod ? Hoćeš li sledeće godine " bacati " i šta misliš kolko bi bilo roda da si nešto "bacao" ?
Možda se nekad čak ako je jaka zemlja a slaba cijena te godine donekle i isplati , al pitam jer dugoročno se sigurno moraju nadoknadjavati elementi koji se iznose jer šta će onda na kraju ostati ?

@Pakin , kolko je 110 fati ?

Jbg neki dan sam radio usluzno branje I covek me ubedi da je fat 1.8m, jbg moja greska u pisanju. Onako me logicno ubedio da je fat nastao od zahvata kad covek rasiri ruke I da je to u proseku 1.8m.

6h KWS Kermes,skidano u klipu oko 9 Vagona mozda tonu-dve vise ali ja zaokruzio :osmeh:,vlaga nepoznata 280 Kg/h MAP-a i oko 250 Kg/h urea,Herbicid Tarot Plus,jednom ospartano.I dogodine za klip Kermes,ostalo za zrno kao i ove godine Pionir

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh