Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znaci da se ugledamo na NA i ne bacamo NPK, ne spartamo, da lagerujemo u mrezici, da radimo sa traktorom sto je tata kupio i ne racunamo da nam zemlja vredi ni 1 evro. Ako nismo sposobni da ovako radimo, da nadjemo neko drugo zanimanje,azemlju prepustimo da je rade sposobni kao NA.

Ne nego ti baci na slepo 500kg/kj djubriva, posej najskuplje seme ali obavezno strano, kupi traktor na lizing a mozes I na pusing, odnesi kod nekog derikoze na lager I izracunaj mi amortizaciju zemljista, obavezno bubni I neku jaku cenu arende da budes glavni baja u selu pa posle ako puknes ti blokiraj sve puteve u okolini I trazi od Tome Diplome vecu cenu!

Auuuu skupo bajo! Jel da vas pitam ljudi jel stvarno ta zemlja vredi ko stan u bg u krugu dvojke ili se nabijaju cene zbog arapina??? ako se nabijaju cene zbog arapina odmadavam kazem dzabe sve to on ce preuzeti samo kombinate....to je informacion iz prve ruke,... e sada jedino ako on stvarno ostvari veliku zaradu pa pocne da kupuje pvt imovinu :)

Ne nego ti baci na slepo 500kg/kj djubriva, posej najskuplje seme ali obavezno strano, kupi traktor na lizing a mozes I na pusing, odnesi kod nekog derikoze na lager I izracunaj mi amortizaciju zemljista, obavezno bubni I neku jaku cenu arende da budes glavni baja u selu pa posle ako puknes ti blokiraj sve puteve u okolini I trazi od Tome Diplome vecu cenu!
ako nemamo traktor na lizing nemozemo biti konkurentni evropskim paorima.:osmeh:

Po ovome što sam pročitao u vezi tvog ogleda North, ja ne vidim da si loše prošao, izvinite ostali. To što se plaćaju astronomske cene arende je vaša-naša greška i tu ne treba tražiti grešku u hibridima, nego u nama. Ne znam kakva je tvoja zemlja, ali prinos je sasvim ok, za mene. Vlaga, istina, jeste veća i kad bi predao na lager prošao bi ko bos po trnju jer bi ti na 1 zmajevku uzeli 1300-1400kg ko ništa. Ali pošto si doneo kući, a svi ostali troškovi su ok, mislim da si lepo prošao. Naravno, to samo sa uree-om možeš jednu eventualno dve godine da teraš, ali ne svake.

Da nisam morao da vrsim kad sam morao zbog mog faxa, ljudi iz instituta I drugih obaveza jos bi on bio na njivi ili bismo bar taj dan krenuli kasnije u zetvu a ne bismo zurili dok je jos magla bila u polju.
Znam da zvuci kao namestaljka ali je vlagomer instituta bio star 3 dana, a vlagu je pokazivao....u odnosu na vlagomer jednog naseg clana je pokazivao 2-4% vise, a u odnosu na vlagomer iz naseg silosa za 1% VISE vlage.

A na opet mislim lako je vama u brdima arenda 100-150e/ha, skoro je pola pokriju subvencije, povrsina ima dovoljno I samo opleti.
Jbg uvek je drugom lakse!
koje subvencije??? nema kod nas subvencija na zasijane površine osim za ljekovito bilje,sve što dobijemo za sjetvu je 50l dizela po ha jeftinijeg za 30e/centi i 250 kg 3x15 fertilovog gnoiva na odloženo plaćanje

- - - - - - - - - -

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh