Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
10 kubika suvog kukuruza je teze od 10 kubika vlaznog

Ovih dana se kruni momacki,nema jos puno kukruza po ataru,ali su prinos blago receno,katastrofa.
Na I.klasi,tek nesto oko 5t/kj,u ostalim delovima,dosta lose,negde ni cela tona po kj.
Tako da nekih prica o nekim velikim prinosima kod nas nema,a taj sto kaze da ove godine,samo ko ne ume da radi,da taj nema kukuruza,a pritom je iz Vojvodine.
Slobodno mu recite da ne lupa!

Rekoh ja pre mesec dana da ovo nece valjati...mali su prinosi i kod nas,ja sam sredinom Jula mislio bez 8t/j nema price na kraju zavrsi sa duplo manje....ali dobro je sto je zdrav i sto bi cena trebala biti povoljnija od one kojom su u pocetku gatali...pocetna je i formirana na bazi ocekivanih "rekordnih" prinosa

pre ovih kiša počeo sam vršidbu sa 3800kg po jutru prosek,pune prikolice ali nema tezinu,danas skinuo jednu njivu jedva 3 tone po jutru,sutra se nadam vecem prinosu jer je ovo bilo sve u peskovitim višljim terenima,donje njive skidam sutra,vlaga se kretala od 15.5-16.5,sutra bi trebalo da je veca vlaga a i veci prinos...

Danas skinut Pioneer F38, sa 5 kj, prosek 6 t/kj JUS. U jesen dobio 100 kg MAP-a i pre setve 150 kg UREE, nije spartan, a dobio je malo leda. Sejemo ga i sledece godine, iako ti strani nista ne valjaju.

Svake godine pravim mini oglede bas zbog ovih stvari, da bi se uverio sta je bolje netreba niko da ti prica price!
na jedan prohod 900m duz
DKC 5170
attachment.php

Pako, ne tretiran, onaj od 3500din vreca, francuz.
attachment.php

Pako cruijser nisam slikao a bilo ga isto kao i DKC-a.
vise prohoda radjeno od svake varijante i uvek isi rezultat.

I ja sam imao Pako u kombinaciji sa DKC 6089 i 6120.
Na parceli gde je bio Pako i 6089 pokazalo se da su otprilike podjednaki,dok gde je bio Pako i 6120,Pako je brze punio bunker.
E sad nemora da znaci da ako brze puni bunker ima bolju kilazu,jer mi se desavalo pre 2 godine prilikom skidanja ogleda da pun bunker(kad pocne da kipi stajem)sa 2 razlicita hibrida bude skoro 300kg razlike.

Svake godine pravim mini oglede bas zbog ovih stvari, da bi se uverio sta je bolje netreba niko da ti prica price!
na jedan prohod 900m duz
DKC 5170

Pako, ne tretiran, onaj od 3500din vreca, francuz.

Pako cruijser nisam slikao a bilo ga isto kao i DKC-a.
vise prohoda radjeno od svake varijante i uvek isi rezultat.

jel taj Pako syngentin hibrid NK Pako(FAO490)?

Danas skinut Pioneer F38, sa 5 kj, prosek 6 t/kj JUS. U jesen dobio 100 kg MAP-a i pre setve 150 kg UREE, nije spartan, a dobio je malo leda. Sejemo ga i sledece godine, iako ti strani nista ne valjaju.

I ja bih sutra trebao moj da vršem. Na koji razmak si sejao i kolika je bila vlaga? Ostala agrotehnika nam je identična, s tim da sam ja moj oparao jednom, a prskan je ''kinezima''. Još da dodam, sejan je na sojište. :ppozdrav: PS: I ja priželjkujem ovakav prinos.

Svajger javices nam prinos. Ja tipujem da ako je na sojistu i nije imao leda, trebalo bi da prebaci 6t-kj lagano.

Vlaga je bila 16,2, a pre vrsidbe 14,8. Mogli smo jos cekati ali nemamo svoj ni kombajn ni prikolice i sada je guzva, pa ko zna kada bi opet mogli sve uskladiti. Mada se klip sve slabije drzi. Parcela je nesto manja od 5 kj a i prinos je nesto veci od 6 t\kj. Naplativo ce biti ispod 6 tona. Ako bude 5,5 bice dobro, cuo sam da su malo poboljsali tablicu. Sejan je na 21 cm. Dosta ga je bilo i sa dva klipa.

Poslednja izmena:
Svajger javices nam prinos. Ja tipujem da ako je na sojistu i nije imao leda, trebalo bi da prebaci 6t-kj lagano.

Videćemo čika Bojčetiću, kazaće ''onaj što ćuti'', a javljam obavezno. Idem danas da izmerim vlagu, pa ću organizovati vršidbu. Najavljuju lepo vreme, a nemam frku oko kombajna, pošto mi kum kombajnira, a samo sam mu ja ostao. Tako da mogu sačekati i par dana ako treba.

Da li je neko jos osim mene sejao rajfajzen fao 530 i kako je prosao ? Ja sam imao neku kilu vise od 9,5 t po jednom hektaru sa vlagom od 16,9 do 16,4. Sejan na 21,5 izgledao los klip ali ga je izgleda izvukao sklop.A da sisaju na vazi sisaju sa ovom vlagom uzese mi bezmalo 10 posto od ukupne kolicine. Lopovi ...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh