Skinuo kukurze u ponedeljak. Kombajn sav u prasini, kukuruz sve zvecka koliko je suv. Prva tura vlaga 17.7! Ne vredi se raspravljati, kipuj i ne gledaj. Idemo dalje. Pionir N01 bolje rodio od DKC 5276.
Opisao si moje stanje doslovce,jedino sto sam se ja raspravljao pa izvukao malo bolje uslove... ja cu se sa Dekalbom izgrliti i oprostiti,moje misljenje nije on za nasu zemlju pogotovo ako nema navodnjavanja,3 godine zaredom prvi strada...bojim se zadnje parcele koja je prva izgorela pocetkom avgusta...na sta ce to liciti
- - - - - - - - - -
Ja sam prekljuce skinuo moj ZP ogled, prinosom smo izuzetno zadovoljni. Predusev je bila soja sa 100kg SANa po kj, prinos je bio ispod tone/kj. U jesen smo zaorali samo zetvene ostatke na nekih 30cm. U prolece u martu zatvorena brazda lakom drljacom, razbaceno 200kg ureje po jutru I setva obavljena oko 21-23aprila. Od prihrane je dobio folijarno 20/20/20 + mikroelementi. Medjurednu kultivaciju nisam stigao da obavim jer su nas kise ometale. Zetva je obavljena 15-og oktobra, dosta nas je mucila magla koja se do 12h nijee skroz podigla, a mi smo poceli u pola 11 da vrsimo.Prinosom smo izuzetno zadovoljni, mozda prinos I nije vrhunski, ali profit jeste spram uloga.
Pogledajte prilog 6254
Ja ovde ne vidim o kakvom "profitu" ti pricas tu je neki prosek 4.8t/j...ako imas lager i ne daj boze arendu ti si u debelom minusu...ako ti je to profit daj bolje tu zemlju u arendu vise ces zaraditi