Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pre 8 dana merio vlagu bila 15%...nije bilo kise...odem danas ono 16.1%...danas cu skidati,nema sta cekati jer ovo po nekim zakonima svemira ide samo gore

Nije,malo magle ujutru...moze da se radi kazem ti posle 8 dana relativno suncanih sa temperaturama iznad 20 meni vlaga porasla za 1% pa ako budem cekao jos 10 dana ima da ode na 20%:haha:Odoh sad skidati

I meni je ostalo malo manje od 5 kj, Pioneer F38, juče ujutro merio vlagu 17%, planirao sam sutra da radim, obezbedio kamion, a sad videćemo kakvo će biti vreme. Ovu kišu ni jedna prognoza koju pratim nije najavljivala. A samo da spomenem, imali smo malo kiše i u subotu ujutro i u subotu uveče, malo, ali je bilo. Ma, ako popizdim ima sutra da se radi makar sekire padale, sajam mi kreće u sredu, a onda do sledeće nedelje ništa od posla.

Pa šta da radimo, da čekamo još il' da tučemo, pa šta nam Bog da. Inače kako si zadovoljan 38-com? Kod mene obećava....::novac::

Od pocetka pa do sada je bio dobar iako je dobio manji led po tamburi. Videcemo kada se skine. Ne znam ni sam, ionako za vlagu klepaju po usima, tako da manje boli 2-3% veca vlaga, nego da ostane na njivi, ne verujem da vlaga moze drasticno dole, posebno sto je ovo "jaka" zemlja i uvek duze drzi vlagu.

Ja sam danas isao da nakrunim malo za krave i svinje i iz radoznalosti otisao da izmerim vlagu tog kukuruza sto je prosao kroz kombajn i gle cuda 16,6% posle jutrosnje kise. Ta njiva je sejana 4. ili 5. maja sasvim slucajno i pomesao sam svo seme od Pioneera sto mi je ostalo tako da se ne zna koji je hibrid.

Pazite ovo, predao 12280kg sa 19,3% vlage, za naplatu 10380kg, 1900kg odbili,pa mamu im lopovsku sad ispadne da taj kukuruz kalira 19meteri , pa kad ga spuste na 14% vlage nece izgubiti vise od 500kg,a lopova majko mila

Pazite ovo, predao 12280kg sa 19,3% vlage, za naplatu 10380kg, 1900kg odbili,pa mamu im lopovsku sad ispadne da taj kukuruz kalira 19meteri , pa kad ga spuste na 14% vlage nece izgubiti vise od 500kg,a lopova majko mila

moje potpuno razumevanje..pod ovakvim uslovima najboje resenje su cardaci ali puno rada i truda a na kraju mozda i bez para...vreme ce da pokaze!!!!!

Šta je tolko čudno , nije mi nikako jasno , uzeli su ti oko tone kukuruza za sušenje to je oko 125e , ostalo je usušak to je isto neizbježno , uopšte to nije dranje samo ti se čini .

Danas zavrsio Dkc 5276, prinos 9t/ha a vlaga 16.1%.Pre mesec dana vlaga bila 13,4% a jaq cekao cenu.
Na kraju sam ga skladistio kuci.Ove godine veliki lopovluk na otkupu, ali nesto se nisu proslavili sa otkupljenim količinama.

Skinuo nesto od Dekalba 5276...to se ne zna ko pije a ko placa,suv kao barut,ja od glave do pete od kukuruzne prasine,nema sanse da je bila vlaga preko 13% sve zvecka kao staklo dok punis prikolice...na kraju ispade 9980kg po hektaru sa "vlagom" 16.4%,sto gore prijatelj Bewisa rece pre mesec dana je bila ispod 15%....
Znaci po hektaru 9980kg-278.51(vlaga)-499.63kg(susenje)-48.51kg(rastur)-99.93kg(pdv 20%)=9053.42kg cisto
DRANJE
Jedno jutro 5t cisto jbg tako je kako je...ostavio na lager 0.8% od 1. nov

Lazu na vlagi 1000%
Pako danas kipio na 950m duz.
attachment.php

A DKC 5401 isto toliko i jos ostalo ovih 20-30m, mozda je i malo tezi od paka al na cenu samog semena ne isplati se, ipak ce pako biti plativiji!
attachment.php

- - - - - - - - - -

Vlaga 15,3

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh