Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juče sam merio vlagu na mom kukuruzu. NS6030 18.2%, Pako 17.5%, V74 16% . Kod Paka je vlaga možda i malo manja jer sam od pregršt klipova izabrao one malo "jače" da okrunim za uzorak, ali sigurno nije manja od V74.

juce izmerena vlaga DKC 5783 17,7% a V74 18% pionir izgleda bolji ipak cu sacekati sa vrsidbom

Danas izmerio na f38, rucno krunjen 16,2% vlage, cekacu jos posto su tablice bas nepovoljne za sadasnju situaciju.

Danas okrunili ZP 341.
Sa nekih 80 ari ovršeno 2/3 zmajevke, dakle oko 5 tona. Vlaga 15%.
S' obzirom da je to deo atara gde je od juna bilo malo padavina, zadovoljan sam.

od ponedeljka opet kisa, bice guzve jer je vlaga kod nas strasna
retko sta je ispod 17-18 a ima jos i oko 22 iz fao 600

kod nas magle,nema kuruza ispod 20% vlage od fao 300 pa nadalje.Kod mene No1 21% k67 22% V52 20% a sve sijano od 10 do 15 aprila.Za ovo mislim da je zaslužna ona hladnoće proljetos nakon sjetve kad je kukuruz stajao u mjestu oko 20 dana.

Sretnu se lovac i ribolovac. Lovac započne razgovor:
- Jučer sam "skinuo" sedam patki jednim metkom...
- A ja sam uhvatio istovremeno dva šarana i jednog soma na jednu udicu!
- Ma daj ne zajebavaj, kako si mogao na istu udicu uhvatiti tri ribe odjednom?
- E ajmo mi ovako: smanji ti broj patki, a ja ću smanjiti broj riba - OK? ////// Svee više mi se svidja ovaj vic :haha:

Da prnjavor , potpuno si u pravu , zrenje kukuruza ne zavisi od kalendara nimalo , nego od sunca tokom cijele godine. Iz istog razloga recimo isti hibrid nekad nebude ista fao grupa u Vojvodini i u BiH npr , zbog mnogo manje "ladovine" , a mnogo više sunčanih minuta u Vojvodini u prosjeku . Najviše zbog toga , a manje zbog klime . Nije isto kad sunce izlazi i zalazi u "blato" ko što kažu u Osmoj ofanzivi , ili iza šume ili brda

Poslednja izmena:
Ово сам сликао пре 2 дана, а данас изгледа још горе.

dsc0087.jpg

Ово је до пре некако, био сила од кукуруза. Заливали га сваки други дан, али га она 2-3 дана мраза добро опичили. Хтели су га за силажу.

Danas završio sa kukuruzom za ovu godinu. Bilo ostalo jedno kj Rankija, prinos 4,5t, vlaga 15,1. Nešto džakirao, nešto izručio pod čardak.

Danas poceo sa vrsidbom i odustao Dekalb 6089 vlaga 18.3%, Heliko 20.5% sve se skladisti kuci pa mi je jaka vlaga, icu da berem jos jedno dva dana pa cemo videti od ponedeljka...

Juce smo obrali zadnju njivu u pitanju Sicora a danas je otac deo tog kukuruza okrunio i odneo otkupljivacu za dug, bilo je 47,40 metara a vlaga 16,3 i na tu kolicinu mu odbili 200 kg.kukuruza zbog 2,3 posto vece vlage od jusa.Sta je mnogo mnogo je, mislim da su ove godine preterali svaku granicu sto se tice vece vlage od jusa.

Danas izmerili vlagu, Zp 606 koji stoji vec dve nedelje u prikolicama 18%. Danas razbacan po supi da bi se brze osusio..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh