Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko u petotonki bude zrna otprilike kada se okruni ? Danas krenu od najlošijeg na 0,80 ha obrano 2 pune petotonke. Nicanje bilo katastrofa a sorte sve što su ostale od ostalih njiva.
Ima raznih petotonki .U tehnostrojevu petotonku ,u zavisnosti od kvaliteta kukuruza ,stane oko 3,5 t klipa.Ako bi ga odma krunio imao bi oko 80 % zrna ili 2,8 t .
Ako ga staviš u kotarku ,na leto ćeš imati oko 2,2 t suvog zrna.Ovaj račun je orijentacion i zavisi od kvaliteta kukuruza.

Slažem se sa članom Kiraj.
Ja sam jedne godine merio fak-loznica prikolicu koja je sa nastavcima duboka 1.15 m. Bila je navršena kukuruzima i imala je okruglo 3500 kg klipa. Istovario sam je u jedan manji koš i kada sam krunio imalo je nešto više od 2250 kg suvog zrna..

N01 4,4 t/kj, vlaga 15,6. Mislim da se ne treba zanositi sa proracunima kukuruza u klipu, jer je kukuruz mnogo laksi nego obicno.

Ove godine je izgleda F73 bolji od N01, po onome sto znam sa terena. A prosle bilo obrnuto.

Al su zato vlagomeri priča za sebe... Kod mene ovo raniji hibridi daju bolje prinose nego kasniji... Danas vršen dkc5143, prinos oko 54 metera po kj...

Zato treba teziti kod kuce lagerovati sve zitarice. Ovako mozemo samo da se zalimo jedni drugima i opet nista se nece promeniti. Kod nas isti uzorak vlaga varira i 2%.

DKC 6089.
danas krenuli da ga vrsemo,medjutim vlaga 16,8 pa smo ostavili neka se susi.
fotografija12001.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh