Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sejao As 72 i sa jutra imam zmajevku, a tetak duplo bolji rod sa našim Ns 677. Još ja bacio 300 kila veštaka po jutru (npk 150, urea 150), prskanja, čista njiva. i sve dzaba. A on veštaka ni zrno... od setve je pogledao nije, puna trave a rod duplo bolji. I aj sad ti budi pametan...

Juce obran NS 6030 (u klipu).Prinos je 3 prikolice od 8t po kj.Parcela ima 3kj.Koliko je to pretvoreno na 14%vlage i okrunjeno nemam pojma.:sta: Gledajuci u kotarci mislim da je negde oko 30mc/kj
Florencija verovatno u sredu.Vlaga danas 15.8%

Covek je mislio 3 zmajevke sa tri jutra. Posle je napisao 30 meteri po jutru zrna sto i jeste kada se okruni zmajevka klipa.

Covek je mislio 3 zmajevke sa tri jutra. Posle je napisao 30 meteri po jutru zrna sto i jeste kada se okruni zmajevka klipa.
Tek sad vidim sta sam napisao.Lapsus linguae...Umor cini svoje:cvetic:
Imam 2 zmajevke po kj.Ukupno 6 prikolica klipa sa 3kj.U kotarku stane 2 vagona (kad se okruni) a ima mesta jos malo
Klipovi ko prasici :osmeh:

Njiva je 1.7ha.Imao sam 6 prikolica od 8 tona klipa.Koliko je to u zrnu svedeno na SRPS nemam pojma.Po kolicini u kotarci pretpostavljam da je negde oko 18 tona.Nadam se da sam sada jasan.
Tek kad sam procitao ono sto sam prvo napisao vidim kakvu sam glupost odvalio ::sramota::::sramota::
Prihvatam svu zafrkanciju na moj racun:cvetic:

Brisi taj extremni rod dok ne vidi neko iz min. polj. inace cena ide jos dole da se ne obogate seljaci.

Ja sam juce brao,mislim da je KWS Luce bilo u pitanju moram jos proveriti javicu,bilo 2 vagona klipa na 2kj,racunao sam da ce zrna biti 13-14t ja zadovoljan..:osmeh:

Danas završio berbu na 6.3kj zp606 a prinos sledeći, 7 zmajevki, 2 petotonke,2 trotonke.

Poslednja izmena:
Koliko u petotonki bude zrna otprilike kada se okruni ? Danas krenu od najlošijeg na 0,80 ha obrano 2 pune petotonke. Nicanje bilo katastrofa a sorte sve što su ostale od ostalih njiva.

Ja danas malo obilazio njive kukuruz na mojim njivama CE bit I dobar.niece bit Ispod 5.5tjus

- - - - - - - - - -

Ja danas malo obilazio njive kukuruz na mojim njivama CE bit I dobar.niece bit Ispod 5.5tjus

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh