vladimir92
Član
Po meni nista zemlji nece faliti prskanje jedanput ,opet je lakse nego kopati.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
@Toza
I u mom kraju su pjeskovita zemljišta (ima ih pomalo uz rijeku i dalje u Semberiji) jako loše podnijela sušu.
Inače, imao sam danas priliku da vidim NS7020 (FAO 700). Zaprepastio sam se koliko zrno taj hibrid ima, nisam onako nešto nikad ranije vidio. Razmišljam da ga probam sledeće godine ali se brinem zbog velikog FAO, 700 je baš mnogo, posebno kad se uzme u obzir da sam dvije godine zaredom imao problema sa AS72 (FAO 650) jer jako kasno zrije. Uz jednu moju parcelu komšija je posijao AS72. Ja sam moju juče obrao a ovaj AS je još uvijek 70% zelen (list, stablo, klip) i nema teorije da će moći da se bere prije druge polovine oktobra što je u mom kraju već vrlo kasno i vuče ogroman rizik. Problem brdovitog terena je što je izvlačenje kukuruza sa njive veliki problem a i samo branje postaje nemoguće jer traktori ne mogu da vuku berač uzbrdo, ponekad čak ni sa prednjom vučom.
dobar prinos za proslu godinu tako je i kod mene bilo priblizno,i sto sam primetio izgleda hibrid sa stabilnim prinosom.2 prikolice od 3t klipa po kj.
zna li ko koliko staje kg klipa u Sipov koš da mogu orjrntaciono preračunati prinos,i na 1t klipa ima kg zrna sa vlagom oko 2o%
Sta ti je Turijska zemlja...Danas obrao 5kj (pola parcele od 10 kj) ns 6030 i prinos sledeći, 6 zmajevki, jedna petotonka, jedna trotonka i jedan špediter dvotonac.
Vitez mogu ti reći samo da ima oko 8000kg klipa po kj.
Danas je kolega merio arendu jednom arendašu, u dve zmajevke bilo 10340kg klipa stim što ih nisam namerno pretovarao pošto sam dužan da iznesem 10000kg, sutra imam drugog arendaša da namirim 15000kg klipa pa ću meriti tri zmajevke stim da su dve baš lepo natovarene a ova treća je mogla još jedno 200-300kg da stane.