Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slažem se sa tobom kolega ali iznenadio bi se kako naši hibridi (novi) imaju duboko zrno i gramovito ali agrotehnika i đubrenje mora biti dobro.

Zaključak za svih ovih naših dvadesetak zadnjih postova da treba šarati svake godine sa hibridima , grupama i datumima sjetve tu je najmanji rizik . Eto daner i u tvom ataru je neko imao sigurno solidan prinos , a nije pametniji , nego se poklopilo .

To si u pravu, nešto rodi više nešto manje ali prosek je bitan, imam ja u susednom ataru 19,5kj (državna zemlja , zakup) ns 4023 i zp 427 i ako bude 2 tone po kj ja ću biti srećan, dosta je višlja i lošija zemlja i izraubovana čestom setvom repe, mada sam ja trebao uzeti neke proverene hibride pošto 4023 nije za loša zemljišta, 427 se bolje drži, ima kolega do mene istu površinu nekog pionira i isto je dosta loš ali ćemo videti na kraju kakav je prinos.

Treba legati.

@dragan.kovacev, jesi bio na oglednom polju Pioneer-a u Dobrici, što je juče održan? Znam da je bio, ali je padala ona kiša i nije mi se išlo, a nisam se dogovorio sa ovim mojima, da ne dođem sam. Ako jesi, šta ima novo tamo, kakvi su rezultati, čime su se pohvalili najviše i kako je bilo uopšte?

pardon, prekjuče. Prošlo dvanaes'

To si u pravu, nešto rodi više nešto manje ali prosek je bitan, imam ja u susednom ataru 19,5kj (državna zemlja , zakup) ns 4023 i zp 427 i ako bude 2 tone po kj ja ću biti srećan, dosta je višlja i lošija zemlja i izraubovana čestom setvom repe, mada sam ja trebao uzeti neke proverene hibride pošto 4023 nije za loša zemljišta, 427 se bolje drži, ima kolega do mene istu površinu nekog pionira i isto je dosta loš ali ćemo videti na kraju kakav je prinos.

Treba legati.

Pretpostavljam da misliš na Kipovo. Tamo sam gledao direktno poređenje 4023 (koji je za bolja zemljišta) i 4030 (koji je navodno za slabija zemljišta), i oba su očajna. Doduše, video sam i dosta dobar 4023 kod istog gazde, ali na sopstvenom zemljištu.
Mene je opet jako prijatno iznenadio 6102, stavio sam ga u čardak i do krunjenja neću znati tačno koliko ga ima, ali po prikolicama deluje obećavajuće (za Razlevske prilike, lokalni će već znati o čemu pričam)...

Izmerio vlagu sa dve parcele ,gde su tri hibrida .Vlaga je od 14,5 do 16,6.

Jeste Dukej i to među najgorim parcelama, DŽonjino repište, ta zemlja je ubijena sa čestom setvom repe (svaka druga godina) a smena kukuruz pa suncukret, tu bi trebalo sad jedno dve godine strnine. Što se tiče ns 4023 traži dobru zemlju i agrotehniku i rod je sigurno dobar, jedino što ga voli plamenac koliko sam ja primetio, dok zp 427 izgleda bolje podnosi lošiju zemlju ali rano je da bilo šta kažem jer ga sejem prvi put, žao mi što ga nisam posejao u mom ataru da uporedim.

Danas sam usluzno brao NS640,da je meni neko rekao da taj stari hibrid moze toliko da rodi,ja mu ne bi verovao,na 3 jutra 2 zmajevke i moja siva kamionka,prepuneeee.
Klipovi kao novorodjencad!

Rekose na 27 i samo sa 100kg/kj urea,sa dosta sirka u njemu.Ali klipovi....svi kazu,njemu sirak smeta,a on najbolji u sirku.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh