Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
P0725 obran,sejan 19-og aprila na 22,7 razmak...Zaorano blizu 100 kg Map-a po k.j i 50 kg MOP-a,pred setvu 180 kg ureje,prinos na 95 ari oko 16 tone klipa!2 vrsne Zmajevke,Pobeda 5tona sa stranicama i bunker u cetvrtu prikolicu!Njiva dobila par pljuskova u pravo vreme i eto,a ista agrotehnika na nekim drugim njivama,prinos manji za 15-20% p.s Nije se krunio,na Zmajevku 2 korpe zrna!

danas poceo da skidam kukuruz,LG3540,djubrenje 200kg/kj.urea u red i 200kg/kj.an u red...kukuruz je sejan na 22,5cm..duplo tretiran.prskan merlinom...
uradio 1,4kj.prinos 11420kg.vlaga u prvoj prikolici 18,6 druga 17,1

Poslednja izmena:
606-ица.

imag0004-copy.jpg

Наравно да нису сви клипови такви, али нису ни овакви били ретки у приколици. Да смо имали кише када је требало, принос би био далеко бољи.

Vlagomer koji koristim, i vlagomer na otkupnim mestima se razlikuju i do 4 posto!!!!!!!!Prosle godine je ta razlika bila od 0,5-1%
Kukuruz koji zvoni, i puca ispod zuba, a iza kombajna prasi kao da si u Sahari, oni mere i do 17%. Nas meri 13%

dali još neko ima problem sa crvima u stablu od zp 684,kukuruz je rodio ekstra,stvarno sam zadovoljan sa klipom ,ali za branje je čudo,lomi se stabljika ispod klipa gde pojeo crv tako da u kombajn uleće ceo gornji deo struka sa klipom i pravi gužvu,jednom rečju,zajebano za berbu beračem

Možda nije crv . Imam i ja dosta lomljenja ispod klipa na nekim recimo Pionirima najviše . Ima tu raznih razloga , a najčešće stabljika bude oslabljena kod nekih hibrida više , usled naglog porasta u nekoj fazi . Kod mene se najviše izlomio kukuruz kasnije sijan a gušće i možda Pionir i Sindženta više nego Dekalb . Uglavnom kod ranije sjetve i kasnijih hibrida koji sporije rastu toga nemam.

Oće to i od kasne primene herbicida, svi viču, može samo prskaj, neće mu biti ništa, kad ono krc.

Danas završio berbu druge polovine ns 6030 5kj a prinos indentičan kao i pre dva dana pošto je ista parcela.

dali još neko ima problem sa crvima u stablu od zp 684,kukuruz je rodio ekstra,stvarno sam zadovoljan sa klipom ,ali za branje je čudo,lomi se stabljika ispod klipa gde pojeo crv tako da u kombajn uleće ceo gornji deo struka sa klipom i pravi gužvu,jednom rečju,zajebano za berbu beračem
Zbog te pojave ja sam izbacio 684 iz upotrebe,on nosi visoko klipove a na visini slablja stabljika i puca i pada.

Vlagomer koji koristim, i vlagomer na otkupnim mestima se razlikuju i do 4 posto!!!!!!!!Prosle godine je ta razlika bila od 0,5-1%
Kukuruz koji zvoni, i puca ispod zuba, a iza kombajna prasi kao da si u Sahari, oni mere i do 17%. Nas meri 13%

Neću nikog da branim, ali ja sam imao taj problem u suncokretu pa sam nosio svoj aparat na baždarenje posle merenja na nekoliko mesta i posle nije bilo tolike razlike.

ja danas obrao ne punih pola jutra ns 640 dobio sam punu kikindsku prikolicu ne da sam zadovoljan sejen na 26cm ta povrsina dobio 80kg ureju

Kombajnisali danas 4 i nešto ha , uglavnom dkc 6089 , u dijelu koji nije dobio ni jednu kišu početkom jula . U junu je tu izgledalo super , ali je ipak suša kasnie pritegla i sve se promjenilo . U većoj parceli bilo nešto više od 8t/ha , a u manjoj manje ali nismo to izvagali

DSC03994_zps49b3b62b.jpg

pogled na "mjerač prinosa "

[video=youtube_share;q63WvBvXy8Y]http://youtu.be/q63WvBvXy8Y[/video]

ljudi,kada je pozeljno baciti djubrivo 20:20:0 pod kukuruz,zaorati ili predsetveno u prolece,do sad nisam koristio ovo djubrivo,koristio sam map koje sam bacio na jesen i zaorao...

U mom kraju nema ili je vrlo tesko naci stajnjak a ako se nadje cena mu je oko 4k po traktorskoj prikolici a meni treba za njivce od 10A koja nije videla stajnjak jedno 10 godina 2 takve prikolice pa kad uradim matematiku uopste se neisplati da ulozim 10k samo za djubre.

Jel moze neki vestak da pomogne da bacim pre oranja i u kojim kolicinama?

ja sam zavrsio ove godine sa kukuruzom, prinosi sareni ali zadovoljan dkc 6089 vlaga 15.8% prinos 4720kg/kj
pionir f 38 vlaga 15.1% 5060 kg/kj i pionir p9494 vlaga 14.4 prinos 3020 kg/kj

Ima li kakvo rešenje za suzbijanje kukuruznog moljca u čardaku (kotobanji). kod nas ima neko sredstvo Actelic ali koristi ko sveta voda.prošle jeseni poprskao sam klipove ali ljetos leptira ko u šumi Striborovoj, a ove godine ima još više tog crva.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh