Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pionir T36 fao grupa 610 sejan 21.04., trecu godinu zaredom kukuruz, bez napada dijabrotike, na drugoj parceli gde je kukuruz drugu godinu primetio sam da ima dijabrotike, ali nista zabrinjavajuce
2013-09-05-livada-1-2.jpg

Ja sam mog Paka prekinuo da berem vlaga je oko 28%, saćekaću da spadne ispod 25% i nastavak berbe.

Mi smo danas, tj. juce, zavrsili P1114 (bilo i nesto redova F38, kada se sve sabere, oduzme, podeli i pomnozi, oko 3600 kg/kj zrna JUS-a. Imao je problem sa nicanjem (nije bas dobro spremljena parcela) i tu gde je kasnije nikao jako su mali klipovi. Bice bolje.

Ako je tvoja parcela ok,al ako si uzeo pod zakup to se ne isplati. Jel pitanje je dal ces je obradjivati sledece godine. Ja stajnjak razbacujem samo u svoje parcele.. Samim tim ako je bila kazes livada pre toga,trebalo bi da je zemlja neistrosena .
pa nije moja parcela ali uzeo u dobrog prijatelja, star covek penzioner, kaze samo da ga radim ko svoje a za placanje nece biti problema, pa sad livada je tu odavno, ima 45 ari ciste ravnice, i sad ako bacim stajnjak da li bi trebao bacati vestak kad budem sejao posto kazes da su livade neistrosene ?

Biće tu odličan kukuruz gdje je bila livada . Neznam za stajnjak , al moj savjet ti je da tu ideš sa nešto gušćim sklopom i obavezno tretirano sjeme od insekticida i opet očekuj napad raznih crva . Možda ćeš imati jedan prohod više u spremanju al poskije livade bude odličan kukuruz , druge godine možda još bolji.

Dok prodje kroz kombajn može skočiti i do 15-16%.To je već na granici za skladištenje.Javi prinos.

Biće tu odličan kukuruz gdje je bila livada . Neznam za stajnjak , al moj savjet ti je da tu ideš sa nešto gušćim sklopom i obavezno tretirano sjeme od insekticida i opet očekuj napad raznih crva . Možda ćeš imati jedan prohod više u spremanju al poskije livade bude odličan kukuruz , druge godine možda još bolji.
priprema ide samo oranje na jesen i frezanje pred setvu ? mislim da ce biti dobro?

1 katastarsko jutro = 1600 kvadratnih hvati = 0,57 54 642 hektara, tj. 5.755 kvadratnih metara (m²)
7t na 57ari i to nije loše?
(ako sam dobro izračunao, jer koliko vidim da je 1kj = 57ari)?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh