Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
u tom kraju je duz 380,90 m ... ta je prikolica registrovana na 5 tona, predvidjena za silazu a tovari 9 zita, sad ce u penziju jos malo al je ovako zgoda kad meljemo i za izvoziti stajnjak, za djubrivo

ne znam da li je prava tema ali uzeo sam parcelu 50 ari livada i tu planiram kukuruz za silazu, sta mislite kada da bacim stajnjak, planiram na jesen da preorem i u prolece frezam.

stajnjak se sakupljao od ovog proleca i nije zgoreo, mislio sam da li pre oranja da bacim po livadi pa da zaorem ili po oranju pre freziranja ili da ne bacam nista samo vestak ?

pa nemam ga bas dovoljno, mislio sam i lucerku da sejem pa ne znam gde ga je bolje utrositi a nema za oboje, i ne znam isplati li se bacati ga po njivi kad ga prodajem 30e po prikolici (imt 3t jedoosovinka) ?:sta:

Za lucerku se stajnjak zaorava godinu dana (prethodni usev) pre setve lucerke. Ima previše semena običnih trava i korova u đubretu pa to sve nikne u lucerki.
A 30 evra veštaka ne može ni da opepeli prikolici dobrog stajnjaka, makar zbog humusa i mikroorganizama.

Mi smo danas napravili prohod za berac i prekosutra berba. Ako je suditi po tom prohodu, prinos ce biti od 3,5-4 t/kj zrna, u pitanju je Pioneer P1114.

Za lucerku se stajnjak zaorava godinu dana (prethodni usev) pre setve lucerke. Ima previše semena običnih trava i korova u đubretu pa to sve nikne u lucerki.
A 30 evra veštaka ne može ni da opepeli prikolici dobrog stajnjaka, makar zbog humusa i mikroorganizama.
pa ako sam dobro shvatio treba da bacim djubre na ejsen zaorem ga i da tako preskoci jednu god i sledece ga sejem ?

- - - - - - - - - -

Koji stajnjak?
Da imaš više,uzeo bih ti 3 prikolice.Blizu smo.
stajnjak je kravlji, ne znam kako smo blizu ja Prijepolje (Brodarevo) a ti beograd ? :sta:

Ako je tvoja parcela ok,al ako si uzeo pod zakup to se ne isplati. Jel pitanje je dal ces je obradjivati sledece godine. Ja stajnjak razbacujem samo u svoje parcele.. Samim tim ako je bila kazes livada pre toga,trebalo bi da je zemlja neistrosena .

Danas merena vlaga hibrida AS 57 i AS 72.
AS 57 ima 16,1% izgorelo sve jos pre mesec dana, ali svaka biljka ima solidan klip. Verovatno ce da ga ovrsemo za vikend. Nadam se da ce iz 1,5h da bude oko 5-6t sto mi je solidno s obzirom na kvalitet zemljista.
AS 72 ima vlagu 27%.
Ako je neko sejao AS 54 neka mi kaze javi se pokazao ove godine od setve do zetve, pravim vec neke planove za sledecu godinu sa ranijim hibridima i ranijom setvom.

NS640

2013-09-05-131824.jpg

jutrošnja berba,

Danas obrali njivu od 1Ha sindjentin pako
DSC01540.jpg
[/URL][/IMG]
DSC01543.jpg
[/URL][/IMG] sejan na 23,5 ima malo ostecenja od grada ali je super 2zmajeve prikolice i dve kikinde al prosirene i podubljene
DSC01541.jpg
[/URL][/IMG]
Ostale stranice od suncokreta,al nismo ih punili skroz da se neprevrne putem:osmeh:

i ja sam danas brao pako mada se kod mene tesko otkida sa stabadljike pre otkine stabadljiku nego klip ali zato ekstra curi 90 meteri klipova po kj mereno nosio arende

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh