Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pocela berba i kod nas,danas sam video prvi berac u njivi.

Moj V52,prošli put sam obećao da ga neću slikati do branja ali mi đavo ne da mira.Ubrao sam klipove koji još nisu zakovrnuli.
dsc0559.jpg

dsc0561.jpg

Po mojoj proceni vršidba za tri nedelje

Drugar skida vec dva dana(danas ne) kuruze,hibrid 9494,vlaga oko 10%,hektolitar 70,prinos 7t/h,na jako losoj zemlji,za nepoverovati,mislio sam da nece biti vise od 2t,sto znaci da ce biti kuruza..
Kum skidao Paka,vlaga 14%,prinos isto oko 7t/h,zrno jako ucmalo,malo se teze izvrsava..

Danas svetac pa sam obilazio kukuruz , mislio sam da ova kiša što je bila ovih dana ovde i danas nemože ništa pomoći kukuruzu , ali ipak je mnoogo značila . Čak i oni koji su se objesili ako nije stabljika potpuno suva dobiju po par grama , na količinu kad se ponoži to je dosta , o onim koji su još uspravni ili zelena perušina da se nepriča. Dosta zrna može na vrhu da se popuni , kojih nije bilo ili su bili u začetku . Čak sam se zezao pa rasperušam klip malo i zabilježim marrkerom poslednje puno zrno na vrhu , nakon par dana ponegdje bude iznenadjenje kolko je klip dobio. Izgleda sve do potpune zrelosti , pojave crne tačke na zrnu kiša ima efekta.

Od nedelje krecemo u berbu kukuruza...Mislim da se nema vise sta cekati! Slika govori sve
zohw14.jpg
Na ovoj njivi ima oko 20% zahvacenog crvenilom!

Na jednoj njivi gde imam ns 6030 je više od 60% zahvećeno crvenilom. Svaki drugi klip ima neki crv u sebi a na par mesta kada ogulim ljuštiku da vidim klip, vidim na unutrašnjim listovima neke sitne bubice i to baš ih dosta ima.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh