Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Drugar skida vec dva dana(danas ne) kuruze,hibrid 9494,vlaga oko 10%,hektolitar 70,prinos 7t/h,na jako losoj zemlji,za nepoverovati,mislio sam da nece biti vise od 2t,sto znaci da ce biti kuruza..
Kum skidao Paka,vlaga 14%,prinos isto oko 7t/h,zrno jako ucmalo,malo se teze izvrsava..
Danas svetac pa sam obilazio kukuruz , mislio sam da ova kiša što je bila ovih dana ovde i danas nemože ništa pomoći kukuruzu , ali ipak je mnoogo značila . Čak i oni koji su se objesili ako nije stabljika potpuno suva dobiju po par grama , na količinu kad se ponoži to je dosta , o onim koji su još uspravni ili zelena perušina da se nepriča. Dosta zrna može na vrhu da se popuni , kojih nije bilo ili su bili u začetku . Čak sam se zezao pa rasperušam klip malo i zabilježim marrkerom poslednje puno zrno na vrhu , nakon par dana ponegdje bude iznenadjenje kolko je klip dobio. Izgleda sve do potpune zrelosti , pojave crne tačke na zrnu kiša ima efekta.
Na jednoj njivi gde imam ns 6030 je više od 60% zahvećeno crvenilom. Svaki drugi klip ima neki crv u sebi a na par mesta kada ogulim ljuštiku da vidim klip, vidim na unutrašnjim listovima neke sitne bubice i to baš ih dosta ima.