Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I kod mene rajfajzen fao 530 veoma ostecen od suse. Nepodnosi izgleda bas ove neprilike od visokih temperatura. Jest da se je svaki oplodio, ima klip , gustina sejanja oko 21 cm ali oko 10 - 15 % je vec oklembesilo klip dole iako mu je jos zelena stabljika. Neznam sta je da li je od toga sto su klipovi teski pa od vrucine nemogu da stoje ili mu je to odlika. Po mom skromnom misljenju malo je poranio sa padanjem klipova na dole. Nazalost nista od ocekivanog rekordnog roda... Videcemo kada prodje kroz kombajn i na vazi ce da kaze zadnju rec.

I kod mene rajfajzen fao 530 veoma ostecen od suse. Nepodnosi izgleda bas ove neprilike od visokih temperatura. Jest da se je svaki oplodio, ima klip , gustina sejanja oko 21 cm ali oko 10 - 15 % je vec oklembesilo klip dole iako mu je jos zelena stabljika. Neznam sta je da li je od toga sto su klipovi teski pa od vrucine nemogu da stoje ili mu je to odlika. Po mom skromnom misljenju malo je poranio sa padanjem klipova na dole. Nazalost nista od ocekivanog rekordnog roda... Videcemo kada prodje kroz kombajn i na vazi ce da kaze zadnju rec.
Izgleda zbog klime recept za kukuruze:RRR ili 3R ,rana setva ,rana sorta ,redak sklop(na mali korak)ako bude dobra godina nadoknadice drugi klip,stari su govorili ne boj se retkih kukuruza i gustog žita...barem u dogledno vreme,obrnuto od savremene agrotehnike

Izgleda zbog klime recept za kukuruze:RRR ili 3R ,rana setva ,rana sorta ,redak sklop(na mali korak)ako bude dobra godina nadoknadice drugi klip,stari su govorili ne boj se retkih kukuruza i gustog žita...barem u dogledno vreme,obrnuto od savremene agrotehnike
Rana setva je bila cim se moglo uci u njivu oko 13.04. , rana sorta fao 530 obicno sejem fao 600 jedino sklop je oko 21 a preporuka za tu sortu je 19 cm. jbg ...

Beograd, 10. Avgust 2013. "Vlada Srbije odlucila je danas da svim registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima budu podeljene merdevine kako bi lakse obrali ovogodisnji rod kukuruza. Ministarstvo poljoprivrede vec je raspisalo tender za nabavku merdevina za branje kukuruza, koji je, podsecamo, zbog izuzetno povoljnih klimatskih uslova i primenjene agrotehnike izrastao u rekordnu visinu te se najnizi klipovi nalaze tek na 2 metra visine sto ce itekako otezati branje, ali brzom intervencijom nadleznog ministarstva koje je na vreme uocilo problem, resenje je u najkracem mogucem roku nadjeno. Ovome dodajmo da je cena kukuruza u medjuvremenu porasla na neverovatnih 10 din po kilogramu."

Ovo sam naravno sve izmislio, al' ne bi cudilo da bude tako :haha:

Posalji u Njuz.

Poslao!

Dobar si . Ako im ponestane merdevina , treba predložiti da se koriste motorne testere za obaranje stabla pa se onda klipovi mogu pobrati sa zemlje.

Dodao sam i to kao i da iz SAD nabavljaju specijalne kombajne koji direktno na njivi melju kukuruz, mesaju komponente te se olaksava proces proizvodnje stocne hrane i time jos vise smanjuje cena svinjetine :osmeh:

Valjda ce ovi iz Njuza da objave, pa da se bar malo nasmejemo na ovu muku i vrucinu:ppozdrav:

edit: Majko moja, ja tek sad procitah ceo onaj tekst sa RTS koji je Dr.Gruja poslao! Pa oni nisu normalni stvarno! Pa ko u sred Severne Koreje... Il' se i oni za*ebavaju - onaj strucnjak im se preziva MilaKara! Blago njegovoj zeni :riba:

Poslednja izmena:
syngenta-sycora sejan 14 april navodnjavan 3x do sada za 4-5 dana sledi jos jedno navodnjavanje i to ce mu biti sve za ovu godinu.80% ima po 2 klipa 20% nad 3 klipa i 10% po jedan klip na koren.ovo je u Makedonija
jqt5ig.jpg

28l55ip.jpg

1t7xud.jpg

Na RTS su normalni jer izvrsavaju poveren zadatak ,psiholoske pripreme za pljacku poljiprivrednika,to je recept od letosnje psenice,vise se ne boje jer imaju podrsku u vladi,tako ih je Blerovi savetnici savetovali i onaj Dzinkis Kan sto ga dovode,rade oni to vec 25 godinam samo sada otvoreno bez stida.B 92 ima realno izvestavanje i Panonija Novi Sad,ostali prodane duse.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh