Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nije,sartov(rudina) je u pitanju.Kiš,da li je ovaj kukuruz iz ljutova ?
Hoce vec sad ima budji na klipovima.
Јуче причам са човеком са НС института који ради на кукурузу. Они раде наводњавање семенског иако каже да нема потребе, још увек не увијају листове. На то му ја кажем да је јако интересантно да ја на својим такође нисам приметио да увијају лист, као први знак недостатка влаге а подгорели скоро до клипа. Његов одговор је био да то може да буде последица росе, ноћу пада температура, роса је најизраженија на доњим листовима, а са јутром сунце брзо упече и листови се буквално скувају.
Има ту неке логике јер је баш ове године изражено то нагло пропадање (подгоревање) кукуруза, чини ми се да ни прошле године није било тако.
Са друге стране, баш та роса добро дође соји и она се добро држи.
auuuuu ko brenerom da si ga spalio bate
I koji to kukuruz razvija po 2-3 klipa krupna i zdrava , da i mi sijemo . Tolke godine se borim sa ovim koji daju po jedan klip , pa se čudim što nikako ne krene .
Svaka cast...Nema nam druge nego i mi red Topole,Breze,Hrasta,Bukve pa red KWS Kermes, Pionira D11,LG Poncho,AS 72...ima da rodi po 3-4 klipa od jedared!Salu na stranu,dobar je to zaklon od ovih vrucina,ali za tih 3 klipa treba i dosta hrane,vode i medjurecni razmak od 30cm+ Nisi napisao koji KWS si sejao na svojoj njivi?!EEE brate planina,hlad + sto se nalazi pored reke nema vruceg vetra..vi ne verujete sta znaci kada je njiva sumom okruzena sa dve strane , i to sa istocne ...sad svi lepo na planinu ....