Juce sam obilazio Pioneer F38, tek malo je podgoreo. Sejan je 20. aprila na 21 cm. Posle nicanja sklop je bio oko 95%, ali ja racunam da je 90%. U jesen je dobio 100 kg/kj MAP-a i predsetveno izmedju 150-200 kg/kj UREA, zemljiste je prva, ili druga klasa, kako je ko racuna.
Svaka biljka ima po jedan klip i klipovi su uglavnom iste velicine. Drugi, donji klip je zakrzljao, tek je krenuo, pa stao, nema nista od njega. Ono sto se meni svidja da svaka biljka ima klip i da su klipovi popunjeni i jednaki. Uzeo sam dva klipa cisto da izmerim, mada ja ne verujem u te racunice, ali znatizeljan sam.
Ovo su klipovi, to je neki prosek, nema ni mnogo manjih, a ni vecih.
Okrunjeni veci klip ima 277 grama zrna (posudica ima 10 grama), dok mu je cuka, cokanj, ili kako vec 65 grama, dok manji klip ima 238 grama zrna i 52 grama cuka, cokanj. Izmerio sam tezinu jos 3 kompletna klipa i kretali su se u toj granici, vlagu na ta tri klipa nisam merio.
Vlagu je pokazivao od 31,4 do 34 nesto, zavisi od klipa. Ja licno mislim da je vlaga mnogo veca i zato sam odustao od daljeg racunanja i merenja.