U mom kraju kukuruz je već u lošem stanju, situacija kao i prošle godine, ponegdje i gora. Danas sam bio u Semberiji, Bijeljina preko zaobilaznice do Pavlović Mosta. Kukuruz je u tom dijelu katastrofalno loš, suša ga je desetkovala. Na jednoj parceli sam vidio ogled desetak vrsta hibrida (Dekalb, ZP, NS, BC, LG, Pioneer....), stao sam pored puta i pogledao ga, vjerujte da se ne zna koji je u gorem stanju. Malo me iznenadilo stanje Dekalb hibirda, djelovali su mi kao da im suša najteže pada.
Što se mog kukuruza tiče, prepisana prošla godina. Dvije male parcele idu u silažu sledeće sedmice, ZP606 je odlično napredovao do ovog toplotnog udara tako da će silaža biti dobra, zrna ima ali ne vjerujem da bi preživio do pune zrelosti tako da ide u kanal. Na ostalim parcelama situacija je zadovoljavajuća sem na onim dijelovima gdje ima gline, tu je izgorio i nema mu pomoći ali ne radi se o velikim površinama. Klip mu je u potpunosti oplodjen (zahvaljujući kišama i prijatnim temperaturama prije nego što je ovaj pakao otpočeo), ima oko 900 krupnih zrna. Imam iste površine kao i prošle godine tako da očekujem isti rod, možda nešto bolji ako bude kiše za vikend kao što najavljuju.