Jugos
Član
Voli on i as i sve drugo ne bira ...alavac jedan smrdljivi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To su CIKADE,one prenose crvenilo kukuruza sa pšenice
Da li je ovo neka opasna buba?
kod mene se nesto na dekalbu 5007 desava podgoreo je odozdole po dva lista visok je oko 2.20 metra,sav mi je jadan ,a izgledao je dosad najbolje odjednom mu nesto fali,probacu da ga zalijem u petak sa 30litara vode po m/2,ako mu to ne pomogne onda ne znam sta je...razocarao sam se u dekalb koliko je dobro izgledao.
Kermess sejem od 2004-te godine mislim da se tada i pojavio i mogu ti reci da ako neko odlicno podnosi susu to je Kermess.Slobodno ga je mogao posejati i na 24 imao bi vise klipova,veci rod ali ako covek kaze 30 onda... Kermes je specifican i KWS pogotovo zao sto svi imaju debelu stabljiku i iz te stabljike u susnim periodima se on snabdeva vodom i daje najbolje rezultate u susi ako ga poredis sa drugima!Naravno u idealnim uslovima daje mnogo vise,ali sad sta je tu je.Moj komšija je striktno zahtevao da mu sejem kermes na 30 cm. Ko grom stoji dok se oko njega svi "uvrću" i podgorevaju.
Ako se dobro secam sejal ismo u isto vreme. Moj PIONIR isto pusta metlicu i svilu ali mislim u najgore vreme. Ko je bio u pravu ove godine videcemo ,ja mislim po stanju useva vec za mesec dana ,a sto se tice kise na nju druze moj zaboravi do daljneg. Sad je sve na kukuruzuDekalb 4888 metliči a formirao je i svilu...dobro bi mu došla jedna kiša od 20-30 litara da se malo osveži...