voleo bih da cujem kako se Dekalb hibridi ponasaju u ovakvim uslovima jer kod mene u mom ataru najlosije su se pokazali . listovi urvrnuti ohohooo, od mojih parcela jedino hibrid pioneer N43 se uvrce bez obzira koja parcela, ostali hibridi ama nista
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To mu dodje 1ha ili 1.75kj. Maton ne koristim, ali clanovi koji koriste, primetio sam da je najcesca doza 0.5l/kj tj. za tvoju povrsinu bi bilo oko 0.9l. Imao je stric prosle godine probleme sa zakasnelim prskanjem matonom. Ta njiva je dale oko 6.5t klipa po jutru. Njiva koja je prskana na vreme (3ci list kukuruza) je dala preko 9t/kj. Bilo je 5% biljaka koje uopste nisu dale rod, vec su se slomile na na nekom delu kao da su presecene nozem. Ne mora da bude da je to striktno od 2.4d hemije, medjutim nema od cega drugog. Jer su isti pred usevi, isto seme, samo je razlika nekoliko dana prskanja i uzrast kukuruza.
Danas sam prosao pored jedne parcele gde je sejan dkc,znam gazdu jako dobro,covek radi u fulu zemlju,u 10 sati ujutro,dobro se uvrnuli listovi.
Sejano na strnjiku.
Ovo je dekalb 5783,oko 11 .voleo bih da cujem kako se Dekalb hibridi ponasaju u ovakvim uslovima jer kod mene u mom ataru najlosije su se pokazali . listovi urvrnuti ohohooo, od mojih parcela jedino hibrid pioneer N43 se uvrce bez obzira koja parcela, ostali hibridi ama nista
U pravu ste ljudi,sada sam malo procesljao internetom,preporuka za suzbijanje u psenici je Fastac a cime ici u kukuruzu posto je mala parcela,da li ici nekim drugim insekticidom,imate li iskustva.Mozda Actara,Mospilan,Wizzard ili tako neki povrtarski insekticid ili mora striktno za nju!http://www.agroupozorenje.rs/news.php?news_id=747 Ono moze a i ne mora bit...
Kod nas kad su bile zadnje kise mislim da je palo samo nekih 10 l. U ritovima ima strasnih pukotina u zemlji, nedostatak vlage je ocigledno.Vidim da mnogi na forumu misle da je uvrtanje listova kukuruza jednako susenju, i da ako se neki hibrid ne uvrce, da je to dobro... NAPROTIV! Uvrtanje litova je prva mera odbrane od suse, i sto kukuruz vise to radi, to je bolje... Naravno, bolje je da stresnih uslova ni nema, ali kad su vec tu, bolje da je kukuruz uvrnut!