Srdjan Žorž
Član
Evo je razlika na presuseno seme singentinog Helika koji je kasnio u nicanju skoro 7-8 dana.Nema ih mnogo ali oko 5%.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
MOMOSARIC@ Parcela je dobra,nije do zemlje nego do kiše.Tačno je da sam molio za kišu ali na ovakvim parcelama koje su zadnji put orane z a AUstrougarske pa ja sad neki dan uzorao i posejaoSpasoje kod onakvih parcela ko na slici , (ima ih i kod mene) , spas su samo debeli živci. Ujesen samo "projarčiti" , ništa ne orati , .. , spremiti mašine , raniji hibrid i čekati prave uslove u maju , ako treba i krajem maja . U medjuvremenu jedino možda preći totalom ako "začupavi" . Onda kad dodju topli dani , u jednom mahu orati ( još bolje ne orati nego tanjirati dobrom tanjirčom) , spremiti i sijati . U kanale , drenažu i sl. u takvoj zemlji nešto nevjerujem.
Kod mene na pioniru ali sam ja juce spartao pa bi trebao da se povrati. INACE JE SABIJENO ZEMLJISTE VALJCIMAIma li ko da mu se pojavljuje crvenilo na kukuruz,kao sortna osobina ili reakcija na hemiju opet kao sortna osobina.Najvise na singentu i as hibride ali ima i po neki zp,jedino nema na Ns.
To je sortna osobina i kod nas se kod helica pojavljuje.Ima li ko da mu se pojavljuje crvenilo na kukuruz,kao sortna osobina ili reakcija na hemiju opet kao sortna osobina.Najvise na singentu i as hibride ali ima i po neki zp,jedino nema na Ns.
Napokon pravi odgovor. Skoro svi Pionirovi hibridi su crvenkasti i nema nikakve veze sa reakcijom herbicida ili nesto drugo.To je sortna osobina i kod nas se kod helica pojavljuje.