talianu
Član
Verovatno će biti slučajeva gde će morati ali mislim da ipak nije bilo nekog ekstrema da bi se masovno presejavalo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I da bude napolju za pet dana nema šanse ni da stigne ,a kamoli prestigne kukuruze kao recimo Shaletov.Retko kad sejem pre polovine aprila, pa tako ni ove godine nije kasno.
Ako bude i krajem aprila - opet nije kasno. Seme će ući u toplu zemlju i za sedam dana je napolju a za mesec dana ima da stigne i prestigne ovo koje je sejano u hladnu zemlju.
Dkc 5783:
F38:
Branko i ako stigne ovaj nas,znaj da ce imati duplo slabije razvijen korenov sistem,a kada je susa u pitanju to mnogo znaci.Jos jedna stvar koja je na strani ranije setve jeste da se oplodnja vasih kasnije sejanih(ako govorimo o nekim srednjim fao grupama)uglavnom desava kad su izrazito velike vrucine,pa moze da se desi da bude losa oplodnja.Opet to ne mora da znaci sve zavisi od vremena.Retko kad sejem pre polovine aprila, pa tako ni ove godine nije kasno.
Ako bude i krajem aprila - opet nije kasno. Seme će ući u toplu zemlju i za sedam dana je napolju a za mesec dana ima da stigne i prestigne ovo koje je sejano u hladnu zemlju.
Prosle godine sam sejao nesto 10.4, pa se desio neki peh na sejalici, pa praznik...i da ne duzim, drugu turu posejem oko 25.4. I sta se desi...Krajem jula kad je ovaj kukuruz sejan 10.4. trebao da se oprasi, bila je velika vazdusna, i zemljisna susa, i bilo je dosta praznih mesta u klipu. Ovaj kasniji je bas posle one velike kise krajem jula usao u fazu oprasivanja, i rezultat je bio prinos od oko 5000 kg/kj iz prvih rokova setve, i 6000 kg/kj iz drugog roka setve... Ne znam cemu to silno likovanje s vase strane...koliko ja vidim nista nece da valja za ovaj kukuruz sto je posejan....
Sav ce da izadje a ovaj sto tek treba da se seje ce da ga stigne juce.....
A sta bi bilo da si sejao oko 1.4?Ma kakvo likovanje,likuju ovi sto ima drago jer misle da cemo presevati zbog hladnijeg vremena i vlage.Ja bas to kazem u postu iznad da sve zavisi od vremena,samo BOG zna sta je bolje.Ali iskustva pokazuju da je ranija setva bolja.Prosle godine sam sejao nesto 10.4, pa se desio neki peh na sejalici, pa praznik...i da ne duzim, drugu turu posejem oko 25.4. I sta se desi...Krajem jula kad je ovaj kukuruz sejan 10.4. trebao da se oprasi, bila je velika vazdusna, i zemljisna susa, i bilo je dosta praznih mesta u klipu. Ovaj kasniji je bas posle one velike kise krajem jula usao u fazu oprasivanja, i rezultat je bio prinos od oko 5000 kg/kj iz prvih rokova setve, i 6000 kg/kj iz drugog roka setve... Ne znam cemu to silno likovanje s vase strane...