slobapatrola
Član
na to mislim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
možda ja grešim ali kakve veze ima dubina setve sa sušom to zrno koje smo posejali kada kukuruz nikne ono će za 15dana da nikne ima i list i koren sa razvojem lista razvija se i koren a samo zrno koje smo posejali će istruliti a koren će tražiti vlagu u dubljim slojevima ako bude bilo suše tako da po mom skromnom mišljenju dubina setve ne utiče na bolje podnošenje suše jer ako je neko posejao na 5cm a komšija na 7cm zar će mu ta razlika od 2cm mnogo značiti u avgustu ako ne bude bilo kiše uostalom imamo ovde i stručne ljude pa neka me ispravei ja sam do sad na 5-6, al sa starim raonicima, i nikad nije bilo problema sa nicanjem. sad su novi raonici, smanjena je dubina na nagaznim tockovima, al opet nisam izmerio ni jedno seme ispod 7cm. ako nebude pljuskova sve ce to izaci bez problema, ali ce se odraziti na susnu godinu, dok ovi na 5cm nece imati tu privilegiju...