kubik normalnog i preciscenog kukuruza ima sigurno preko 500kg, ubedjen sam u to jer sam merio pre 5dana prodao sam vagon u klipu i svaku prikolicu sam izkubicirao i posle podelio evo npr. ljutemer prikolica u njoj je bilo 2100kg a dimenzije 3*1.8*0.73= 3.94 kubika to izlazi oko 532kg po kubiku kukuruz je relativno suv.naravno postoje oscilacije narocito ako je kukurz stari verovatno je malo laksi ali ne puno.Danas brao ns 6030 prinos oko2,7- 3 t po jutru mereno odokativno.
Iako je sejan 2-3 maj i ušao u oplodnju posle "pakla" ipak nije dao očekivani rod,tako da teza ko je kasno sejao dobro je prošao ne pijevodu.
Verovatno je bolje prošao nego ranije sejani ali ipak ima posledica.
Toliko kvarnog nisam video od kad se bavim poljoprivredom,jeza me uhvatila kada sam pakovao prikolice.
Mislim da je uticaj za tako nešto imao predusev isto je bio kukuruz pa sam bio prezadovoljan,nasolio MAP-a i uree i očekivao ponovo dobor rod.
Prvi put da sam sejao kukuruz u kukuruz i zadnji.Dijabrotike nije bilo(nema polegnutih).
Krlemrle moj paša kaže da je merio kikindu sa stranicam (dimenzije kao što si naveo) puna klipa i kada ga je okrunio bilo 2 tone zrna.
Željko mislim da je kubik klipa ispod 500 kg.
Imam ambar 11x2x4 m ili ti 88m3uzmi da slegne pola metra znači 11x2x3,5 nikad nije bilo preko 35 tona.