Kukuruz 2012

Koliki rod kukuruza očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 41 17,0%
  • 3 t

Glasovi: 61 25,3%
  • 5 t

Glasovi: 74 30,7%
  • 7 t

Glasovi: 43 17,8%
  • 9 t

Glasovi: 15 6,2%
  • Više

Glasovi: 7 2,9%

• Ukupno glasača
    241
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bio sam na njivi, video svojim ocima, to je bio jako dobar kukuruz, krupan, zdrav, dobar sklop, u svakom slucaju bilo ga je jako puno. On je na 24 vrste morao da prazni bunker, a tamo stane 7,5 tona zrna.

Ja sam pre neki dan završio berbu ,rezultati šareni ko sa 4 strane sveta ,najbolji kukuruz sam imao ZP 606 6 t po kj ,(berba sa snimka je od te parcele ,čisto da imam za uspomenu na sušnu godinu :haha:) to ni sam ne znam kako sam uspeo,setva na 23,8 cm 10 april ,bačeno u prihrani 200 kg po kj kan ,najlošiji 1,5 t po kj ,sejan takođe 10 aprila bačeno 170 kg po Kj, isto ZP 606 ali gornji teren (telečka visoravan), između još rani hibrid ZP 427 njega sam imao 3,5 t po Kj ,sve u svemu neki prosek se izvukao ali sve je to jadno.

Verovatno preracunat u zrno.
@markokurjega da nije to malo presporo sto se tice branja ili se to meni cini?

- - - - - - - - - -

Ekstra kukuruz vidi se , svaki pravi klip . Čega je to 6t po jutru, klipa? ( Mogo je malo bolje da čisti )
vidis da je upeklo podne da leti sve unaokolo koko je suvo jos odlicno cisti kako ume da bude,verovatno je zato i brzina branja mala

Verovatno preracunat u zrno.
@markokurjega da nije to malo presporo sto se tice branja ili se to meni cini?

- - - - - - - - - -

vidis da je upeklo podne da leti sve unaokolo koko je suvo jos odlicno cisti kako ume da bude,verovatno je zato i brzina branja mala

Sporo jeste jer sam rekao ćaletu da uspori da ga lepše snimim jer je bio kraj duži a i na kraju je kanal koji je jako blizu i dubok je pa zato polako završava.A ovo je rađeno pre kiša tako da jednostavno vetar ne može da izbaci ceo list nego ga raskomada na milion delova ,košto kaže kolega sve pršti i onda mi se desi da nekad i zaguši, poslednji kukuruz je bran posle kiše i to je sasvim druga priča,ali ni ovako nisam imao puno peruše.

Ja danas radio pionir M34 . Znači najobičnije seme kupovano u Badovincima i prenošeno u gepeku a proizveo Bečej.Izlazilo oko 25e vrećica.Šta reći sobzirom da je skroz kasna setva oko 5 maja i da je jedini nešto dao a svi ostali što su tada sejani su dosta loše oplodjeni.Rodio je 4 t po Ha.
w0j98j.jpg
29oprav.jpg

Krajnji prosjek mi je 7.5-8t/ha . Izvukle me "adske " zemlje ( blizu rijeka) i navodnjavanje. Ipak čini mi se da je više prinosa falilo zbog "buba" nego suše ko suše. ::jako_besan::
Diabroticu sam skonto čini mi se , ne uzdam se ni u tretirano sjeme ni u plodored , samo zemljišni insekticid .

..a plamenac mamicu ...... , sledeće godine mu objavljujem rat :zli: :zli: :zli:

Pa išo sam neke površine sa Force 0.5g , granulirani insekticid . Idealno je inkorporirati predsjetveno po cijeloj površini ali je malo preskupo.
Bolje rješenje je ako sijačica ima depozitore za praškastu hemiju koje sipa pored redova . Planiram ako se mogne kupovati sijačicu pa ću na to gledati obavezno , a ako ne onda ću tražiti da mi sije ko ima te depozitore.
Nešto sam Forcea miješao sa ureom i razbacio , rezultat odličan . Na više površine gdje sam išo startnim djubrivom , znači prosipanje sijačicom , znači sipam pola džaka djubriva , pa insekticida poprašim pola vrećice pa sve tako . Isto se dobro pokazalo , gdje mi je nestalo praška na tom dijelu njive bilo je "padanja" kukuruza kolko oćeš.

I ja sam završio berbu kukuruza!Rezultati ZP 606 na 0,3h rodio 5 berača jednoredni sip,druga parcela zp 505 3 berača na 0.4 i treća parcela zp 341 4,5 berača a površina je 0.7h ali ga led otuko.Još jednu parcelu od 0,6h sam prinudno sasjeko u silažu,posle leda i suše nije bilo klipa da valja,svaki po dva ali se smotali a sjeme je kws 3381.

@MOMOSARIC
Probacu to kod mene, jer 3cu godinu ce biti kukuruz na 3.5kj. Ako uspe - monokultura 20 godina:osmeh:

zavrsena zetva kukuruza 2012god. mislim da je prosecan prinos 2,8-3t nemogu da kazem da nisam zadovoljan jel sam u julu molio boga da bude bar 1,5t da mogu obnoviti proizvodnu god.
al eto neke njve su bile daleko iznad te granice neocekivano...

od svih kultura naj vise volim kombajnirati kukuruze...
attachment.php

attachment.php

Juce zavrsio kukuruz za ovu godinu, konacan prosecan prinos je 3650 kg po kj. Polovina ostaje na lageru, ali ne za dugo, a drugu polovinu sam prodao.
2012-10-06-3.jpg

500 vagona kukuruza u Crepaji. I moj je medju njim.

- - - - - - - - - -

Pa išo sam neke površine sa Force 0.5g , granulirani insekticid . Idealno je inkorporirati predsjetveno po cijeloj površini ali je malo preskupo.
Bolje rješenje je ako sijačica ima depozitore za praškastu hemiju koje sipa pored redova . Planiram ako se mogne kupovati sijačicu pa ću na to gledati obavezno , a ako ne onda ću tražiti da mi sije ko ima te depozitore.
Nešto sam Forcea miješao sa ureom i razbacio , rezultat odličan . Na više površine gdje sam išo startnim djubrivom , znači prosipanje sijačicom , znači sipam pola džaka djubriva , pa insekticida poprašim pola vrećice pa sve tako . Isto se dobro pokazalo , gdje mi je nestalo praška na tom dijelu njive bilo je "padanja" kukuruza kolko oćeš.

Bio kod mojih dobavljaca juce, raspitao se za insekticide pre oranja, ali kada sam cuo cifre, zavrtelo mi se u glavi, i resio da ipak postujem plodored, barem za ovu godinu.

- - - - - - - - - -

2012-09-28-6.jpg

2012-09-28-5.jpg

Evo slika one Genetic Pantere sto je dala oko 7000kg po kj

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh