DusanA
Član
Bio sam na njivi, video svojim ocima, to je bio jako dobar kukuruz, krupan, zdrav, dobar sklop, u svakom slucaju bilo ga je jako puno. On je na 24 vrste morao da prazni bunker, a tamo stane 7,5 tona zrna.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U j...te krlemrle , znači možda ima i zmija u kuruzima .
vidis da je upeklo podne da leti sve unaokolo koko je suvo jos odlicno cisti kako ume da bude,verovatno je zato i brzina branja malaEkstra kukuruz vidi se , svaki pravi klip . Čega je to 6t po jutru, klipa? ( Mogo je malo bolje da čisti )
Pokosen NS6010 kod strica sa 3kj bilo nesto malo vise od 5tona.Mislim da ga vise stric nece sejati.
Verovatno preracunat u zrno.
@markokurjega da nije to malo presporo sto se tice branja ili se to meni cini?
- - - - - - - - - -
vidis da je upeklo podne da leti sve unaokolo koko je suvo jos odlicno cisti kako ume da bude,verovatno je zato i brzina branja mala
Prosle godine je bio izvanredan danas je pokosen nas NS6010 i otac kaze da nije bio los.NS 6010 je hibrid visokog potencijala rodnosti - rekorder(u navodnjavanju daje i preko 19t/ha), što otprilike znači da je i veoma zahtevan, dakle najslabije podnosi loše uslove.
Pa išo sam neke površine sa Force 0.5g , granulirani insekticid . Idealno je inkorporirati predsjetveno po cijeloj površini ali je malo preskupo.
Bolje rješenje je ako sijačica ima depozitore za praškastu hemiju koje sipa pored redova . Planiram ako se mogne kupovati sijačicu pa ću na to gledati obavezno , a ako ne onda ću tražiti da mi sije ko ima te depozitore.
Nešto sam Forcea miješao sa ureom i razbacio , rezultat odličan . Na više površine gdje sam išo startnim djubrivom , znači prosipanje sijačicom , znači sipam pola džaka djubriva , pa insekticida poprašim pola vrećice pa sve tako . Isto se dobro pokazalo , gdje mi je nestalo praška na tom dijelu njive bilo je "padanja" kukuruza kolko oćeš.