MOMOSARIC
Član
Pa to je malo više od 11 kanti po jutru , slabo .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Krlemrle, imao si jednu prikolicu klipova po jutru ili ?
Ako imas vremena, daj malo podataka i misljenje od ovih ogleda. Koja je klasa i tip zemljista?Zaboravih da dodam,na svakoj njivi imam po minimalno 2 hibrida,a najvise 6 na jednon,razlicitih semenskih kuca i pribliznih fao grupa.
Sta da kazem....kada je sve jako lose.Krenucu od pocetka setve...Agrotehnika je svugde bila ista.(napisao sam gore)Hibrid Korimbos sejan 6.4. na gruberisano zemljiste 3-4 klasa je dao najbolji prinos 33 m po jutru.Isti hibrid sejan 11 na jednoj njivi dao oko 25 m/kj.Treca klasa,a na drugoj zajedno sa agristerom dao oko 12 m/kj.Druga klasa.Na istoj njivi imam Dkc 5276,Kws kiti,as 54,lg 35.35,agrister i lg 34.75 sejani 28 aprila.Najbolji Dekalb nesto preko 20 m/kj,a ostali svi tu negde oko 20.najlosiji mi je bio Lg sva tri hibrida.(prosek 20m/kj)klasa 1-2.A 200 m vazdusno imam lg 34.75 i 35.35. prinos na 2 jutra ispod 400 kila zajedno!klasa druga,isti dan setve.imam jos da skidam As 62 (koji cu verovatno da tarupam)Lg 35.35 i Korimbos tu ocekujem prinos oko (300-500 kg po kj)klasa druga,stim sto je ova njiva pored mapa i uree dobila i stajnjak.Kisa je uradila svoje.Ako imas vremena, daj malo podataka i misljenje od ovih ogleda. Koja je klasa i tip zemljista?
Unapred hvala.
Krlemrle moj paša kaže da je merio kikindu sa stranicam (dimenzije kao što si naveo) puna klipa i kada ga je okrunio bilo 2 tone zrna.
Željko mislim da je kubik klipa ispod 500 kg.
Imam ambar 11x2x4 m ili ti 88m3uzmi da slegne pola metra znači 11x2x3,5 nikad nije bilo preko 35 tona.
Redovno kad je velika suša kukuruz bude kvaran . Dugo bude pod stresom a tada je potpuno otvoren za sve napade insekata (valjda je mekši pa ga više vole , šta li) i biljnih bolesti .