kockasalascenej
Član
Danas ovrsen KWS 3381 sa 4 kj 15 tona odlicno za ovu godinu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Odavno je ta cena kod mene,samo sto nece biti ni cokanja kao lane ...
Ako je tolika vlaga, možda je bolje rešenje vršidba.ja sam danas probao da berem neku novosadsku ,suvu imala je maximum 13 vlagu,krunila se mnogo , i berac je vukao skoro celu stabiljku u berac i sve smrvio i tako ubacio u bunker,i onda kad istresem bunker nevide se klipovi o lisca, katastrofa,pa sam odustao, sad sam parkirao berac i de idem dok ne padne kisa, definitivni mi se zgadial berba po suvom.
To je mahom slika Severne i delimično Zapadne Bačke.... (oko Sombora je katastrofa i to uglavnom tamo gde je predusev bio šećerna repa)Okrunili danas dkc4590 vlaga 12%, prinos 7300 kg, ali ne po kj nego na parceli od 7 kj(4ha).Strniste,jesenje oranje,jesenas 150kg/kj NPK, u prolece 150kg/kj uree,zatvorena brazda, seme sa ponchom, sijan na 21.5cm, setva 13.04.,prskano maister-om,zagrtano.Sta da kazem...
Ima i gori, N01 500 kg na 1.5kj.
Pola atara obrano,kruni se na sve strane, za dve nedelje nece bit kukuruza u ataru.Prosek atara ne verujem da ce preci 1000 kg/kj.
Evo neka slika sa branja juče. Parcela 7 kj ns 7020, vlaga u berbi 20,9 %, prinos od oka zmajevka klipa po kj stim što na toj parceli imam salašište oko pola jutra a tu nema ništa samo ćurčije glave (sitan, jalov) tako da se izvinjavam ako sam pogrešio oko procene.Pravi rezultat će se znati sutra ako završim tu parcelu a nadam se.Inače startujemo u 2 sata noćas.