Savato cale i ja smo odustali,kurzovina je previse suva i krsi se na samim privodnim lancima jednostavno ne moze da je uvuce do prijemnog bitera i tamo dalje unutra,tako da cekamo bar rosu ako ne padne kisa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Au...znam da nece biti lepo,ali idemo da probamo! Sve mi je jasno sta nas ceka,ali...kisa ko zna kad ce i da li ce?!Vlaga pada,ako bude da se kruni,dzaba sve...imam sakupljac zrna,ali nije to to! Ne znam,videcemo!Nesto cu kruniti na njivi a nesto barem za svinje i neki vagon da imam za ambar!Ne da se cela godina usrana,a ovaj vetar duva li duva kod nas...Savato cale i ja smo odustali,kurzovina je previse suva i krsi se na samim privodnim lancima jednostavno ne moze da je uvuce do prijemnog bitera i tamo dalje unutra,tako da cekamo bar rosu ako ne padne kisa.
Ja sve spremio za ujutru,ali posto je situacija ista kao i svugde mislim da cu i ja sacekati dan-dva posto najavljuju neku kisicu pa po malo vlaznim da se krene...Ne vredi zuriti,sta je tu je!Vrsidba mu ne gine ali da se obere koliko toliko...katastrofalno je suvo sve,nema rose ni u 4 ujutru, i nepamtim ovakvu suvu berbu kad mi berac uvuce celu stabiljku i to smrvi je na silazu i nemoze da izbaci napolje jer se biljka raspada sto je suva i tako sve zajedno sa klipovima ubaci u bunker i to je onda milina za istovar, sad cekam kisu neberem dok ne padne makar 5lit
Odlozeno do petka,najverovatnije...Ne vredi,duva li duva...Sve uprzeno,suvo ne daj Boze neko da baci sibicu,izgorelo bi do vas Lalo...Savo, ako krećeš ujutru, kreći što ranije, mi krećemo u 3:30-4:00, do 7 šta uradiš uradio si, pod uslovom da ova usrana vetrina stane.
Juče popodne smo vršili kukuruz sa 10 % vlage.Čuo sam da je ovde neki čovjek juče brao u klipu , neznam ni koji hibrid , nije se čak ni krunio mnogo , a navodno vlaga 9% . Jel moguće da bude tako mala vlaga?
Sto ga ne ovrsete, pa ako ga bas toliko zelite kuci, stavite ga negde tako u zrnu, ionako je suv kao barut, nista mu nece faliti.
Ja sam racunao, vrsidba se vise isplati nego branje, cak i kada se plati 50e, branje, gorivo, vuca, traktori, prikolice, skidanje, struja, pa krunjenje, i jos rad koji nije nimalo lak.
Pricam o ovoj godini, sa ovako suvim kukuruzom, ne kao pravilo.
Odavno je ta cena kod mene,samo sto nece biti ni cokanja kao lane ...Zarada ce biti na cokanjima(sapurikama) 100 e zmajevka.