paorpaor
Član
Kazem ti ja da imam primer u mom ataru vec 6-7 godina. I kazem da ovo nije "cudo nevedjeno". Od pluga nije losije 100 % tvrdim, a koliko je bolje to je vec stvar za diskusiju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa onda mi je lakše da upalim njivu i uništim sve te bubice kao i njihova jaja i larve.Uz to izgore i korovi i veći deo semena koje je na površini ili na 0-2cm.
E to sam pročito od Amerikanaca na forumima , dosta ih to koristi kada skinu kukuruz. Prodju prskalicom a u koktel stavljaju sve i svašta : Jaku konc uree, neko neke bio stimulatore , čak zemljišni herbicid , obično neki jeftiniji , neznam baš u kojoj dozi , najčešće atrazin . Navodno dosta olakšava borbu sa korovima sledeće godine (kukuruz-kukuruz). Stavljaju insekticide da unište razne bube u zemlji i gore (oni su jeftini pa nema veze) . Uglavnom dodaju total i šećer , a u cilju razgradnje ostataka . Total valjda dokazano potpomaže razgradnji ostataka , a niko nezna zašto. Šećer je dobar da pokrene rad mikroorganizama u kombinaciji sa ureom.
Ja lično sam probao proše godine prije zatanjiravanja prskanje ureom i šećerom al da budem iskren nisam to baš ažurno obilježio pa nisam ni primjetio neku razliku a i ova godina je luda pa sam na to i zaboravio .
Sve u svemu nije skupa operacija trebalo bi primjeniti , ako ništa ono ureu i insekticid.