paorpaor
Član
Kazem ti ja da imam primer u mom ataru vec 6-7 godina. I kazem da ovo nije "cudo nevedjeno". Od pluga nije losije 100 % tvrdim, a koliko je bolje to je vec stvar za diskusiju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.

....eeejj bracala,pa meni da rodi tolko ja bi se oma ozenio jos jedared...
jer mu daleko vise ostaje ovakviim nacinom obrade nego konvencijalnom metodom a prinosi su tu manje vise u korist gruberisanja ili podrivanja.Ram i liveni valjci su od grubera Vogel Noot a tela su kruta blago povijena napred i sigurno 100cm a ima ih mislim da sam prebrojao 11.Vuce sa velikim JD 84xx.Slikacu pa cu okaciti slike.Inace sad radi drugi put strnjiku na 30,prvi put je isao na 15cm.Ufff zabole rukaPa onda mi je lakše da upalim njivu i uništim sve te bubice kao i njihova jaja i larve.Uz to izgore i korovi i veći deo semena koje je na površini ili na 0-2cm.

E to sam pročito od Amerikanaca na forumima , dosta ih to koristi kada skinu kukuruz. Prodju prskalicom a u koktel stavljaju sve i svašta : Jaku konc uree, neko neke bio stimulatore , čak zemljišni herbicid , obično neki jeftiniji , neznam baš u kojoj dozi , najčešće atrazin . Navodno dosta olakšava borbu sa korovima sledeće godine (kukuruz-kukuruz). Stavljaju insekticide da unište razne bube u zemlji i gore (oni su jeftini pa nema veze) . Uglavnom dodaju total i šećer , a u cilju razgradnje ostataka . Total valjda dokazano potpomaže razgradnji ostataka , a niko nezna zašto. Šećer je dobar da pokrene rad mikroorganizama u kombinaciji sa ureom.
Ja lično sam probao proše godine prije zatanjiravanja prskanje ureom i šećerom al da budem iskren nisam to baš ažurno obilježio pa nisam ni primjetio neku razliku a i ova godina je luda pa sam na to i zaboravio .
Sve u svemu nije skupa operacija trebalo bi primjeniti , ako ništa ono ureu i insekticid.