Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mindjar kako vam se cini situacija sa crvenilom,gde je vise izrazen u KWSu ili Sikori?
Cini mi se da ste u 2 baterje sipali jedno seme a u 2 drugo,ili oko vara?
Intresuje me samo gde je podriveno od 40cm pa navise a gruberisanje ne jer takve rezultate imam a to ipak zavisi od strukture zemlje.Meni je najbolji kukuruz gde sam isao razrivacem,strnjiku sam presao sa njim na 20 cm,u jesen bacio mesano i uradio za 10 cm dublje.sve je spremno sa 15 l/kj,u prolece samo bacena urea i spremirano jednom
Evo moga izveštaja od danas:
Parcela od 10ha.Podrivana u decembru(2011) i potom samo setvospremirana.Bačeno u jesen oko 200kg/ha npk 3x15,u proleće oko 250kg/ha ureje,i oko 110kg/ha SAN-a u redove.Setva obavljena 13-14.04. u idealnim uslovima.15-16.4.pala kiša i nicanje idealno.Na 4,5ha je posejan LG agrister na 20cm i tu nema zašta kombajn da ulazi.Biljke potpuno zelene sa klipićima veličine 10cm kompletno ne oplođeni.Trenutno je u fazi izbacivanja svile.Realna procena 90% štete.Pored njega na 4ha Pionir F38 sejan na 21,5cm.Mogu reći da je potpuno zelen sa klipovima na svakom stablu.Kompletna procena je da je bolji nego prošle godine kad je dao 8t/ha.Ista situacija je i sa pionirom F02 koji je na 1,5ha pored njih.Za razliku od F38 je da su klipovi za nijansu sitniji.
Zaključak izvucite sami.
Da ima ga i previše (po analizama koje sam radio) ali je fosfor u manjku tako da već par godina samo DAP i MAP u jesen.Mislim da nase zemljiste u juznom Banatu ima uglavnom dosta kalijuma a nedostaje mu fosvora.