panonac
Prijatelj Foruma
Ove godine cu bolji prinos kukuruza imati na losijim parcelama,a tamo gde sam ocekivao bogat rod,susa je uzela svoje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod nas gde je bila ekstremna susa F 38 je prvi skroz izgoreo ja ga imam 8 lanaca sejan 5 aprila.Komsija pored mene ,naznam sortu napisacu kad se raspitam jos ce biti nesto ima klipova i nije podgoro do klipa isti dan sejan.Napisacu za par nedelja o svim sortama i kad su sejane i kako se koja drzala .@paorpaor
Kod nas u ataru a i okolnim(gde drugari rade u zakup i svoju zemlju),najbolje se pokazao Pionir F38,mislim da je to trenutno najbolji kuruz,dok ga ne iskvare nasi doradjivaci...
Kod mene se Sycora pokazo najbolje,kisa nije pala 2meseca ali kukuruz je prilicno dobar,posadio sam i 640 sa sycorom na istoj parceli i razlika je velika,sycora je bolji u svakom pogledu i sto je najvaznije opolodja je 100% a kod 640 mnogo slabija,znaci ista njiva ista agotehnika,imam na jos jednoj parceli mali ogled u pitanju su kermes,syicora,as72,3381,640, za sada su odlicni ali izdvojio bih sycoru i kermes oni su za klasu bolji.Moja Sycora sa 150kg/kj Uree i 100kg/kj MAP, equip+callisto
hibrid odlican,sklop fantastican, 22,5cm razmak, njiva u mom vlasnistvu
nigde travke,a ona nije vislja od 1,80m
Nisam je slikao da se ne jedim,a ako je to nedomacinski uradjeno,kako onda rade domacini?
Odgovor: 2 meseca bez ijedne kise na +40 C
Dusane, ne vidim klip na slici, kako je formirao? Ovako mi deluje kao vojska, malo podgoreo, nista strasno.
Po meni je ove godine zakljucak smedeći ,,pravilo je da nema pravila" na losijoj njivi bolji kukuruz opet na nekoj dobroj njivi loš kukuruz onda druga stvar je datum setve da je isti hibrid sejan na istoj njivi deset dana ranije ili deset kasnije bile bi drastične razlikeZaključak je sledeći. Nije svaki hibrid za svako zemljište!!
Zaključak je sledeći. Nije svaki hibrid za svako zemljište!!
Ovo je gusto?Baš tu si našao da slikaš gde nema jednog reda pored i stabljike sa dva klipa...Da baš tu jer gde je ređi tu su oba klipa u dobroj kondiciji
Ovde u Slovačkoj gde se sad nalazim seju na 80cm, Zetor Cristal 8011 taman ulazi u redove kad seje i šparta, jako malo ima dobre zemlje većinom peskovitija, i puno površina pod sistemom za zalivanjeDa li je neko probao da seje na 75-80 cm razmak izmedju brazdi?