Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Možeš da pogledaš u temi 'Predstavite se',a što se tiče podgorelost kukuruza i nije bitna lokacija svugde je otprilike isto.Kris80 koja je tvoja lokacija ,Juzna Backa je sirokj pojam,a i ostali mogu napisati mesto odakle su
Bitna je lokacija i molimte da je uneses u svoj profil.Možeš da pogledaš u temi 'Predstavite se',a što se tiče podgorelost kukuruza i nije bitna lokacija svugde je otprilike isto.
Iza oba posta stojim da je tako ali priznajem da sam ovaj drugi napisao u afekru iznerviran komentarima redovnih kontraša.Ja znam mnogo ljudi ovde koji i u dobrim godinama nemaju više od 6500kg/ha pa stoga obe moje teze stoje.Meni je problem jer sam išao na prinos od preko 10t/ha ,a kosiću možda i 0kg/15ha.07-07-12, 10:28 tema Dekalb hibridi:
09-07-12, 22:46
Kolega, pa kako sad?!?
Skidam i ja u zrnu.@winchester
Fao ne veci od 500 zbog vlage, sve kukuze koje proizvedem skidam u zrnu.
@milossuomi
Kod nas je 1ha od 7000e pa na vise. Tu je isplativost tek izrazena. 18t tesko, ali 15t/ha sam prisustvovao u skidanju. Lokacija Lozovik, pored Velike Morave. Godina 2009. Zalivanje 2 puta sa 60l/m2.
Ko ji su konkretno zakljucci za susnu godinu sto se tice hibrida,dekalb lose, pionir nesto bolje a mozete i navesti koji su vam se to pioniri najbolje odrzali u ovakvim uslovima ili da ipak sacekamo vrsidbu pa da rezimiramo sta misliteOvo je AS72, sejan je na 23.5 cm i vidiš kako izgleda. Pionir sam sejao na 21cm i duplo manje je izgoreo, i to na lošijoj zemlji od ove. Agrotehnika je identična, padavina je isto bilo (nisu daleko njive jedna od druge, nekih 2.5 km vazdušne linije).