Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Plavicaste su Dekalb i AGS mada ne verujem AGS ima 3-4 registrovana hibrida!Nisu od dekalb i pionir neke plavicaste table su bile ako se dobro secam jurio sam kolima za neke delove pre zetve..
Do kog roka posejani i koja agrotehnika otprilike po hektaru?!U ritskoj zemlji ako je posejano na vreme i full agrotehnika onda svejedno koji je hibrid svi su dobri. Imam dekalbe koji su za primer za knjigu. Visoki 2.5 - 3 metra, zeleni, bez ijednog suvog lista, na svakoj stabljici 2 klipa ( 2 formirana klipa sa zrnima ), dok na drugom mestu dekalb visok 1.5 m i gotov je. Gde je laksa zemlja uglavnom su svi losi.
Juce sam obilazio moje sejani su 26 i 27-og aprila,slicna agrotehnika kao tvoja uz mozda jos 50-ak kg NPK i oko 150 kg ureje umesto An-a.Njive su dobre,ciste ali razlika mi je ocigledna izmedju KWS-a i DKC 6120.Neverovatno je koliko je Kermess i Korimboss brze porastao dostigao 250 cm,napravio debelo stablo i odoleva a DKC polako rastao,imao sve vreme lepu boju ali dzaba kada je oko 2 metra i ispod 2 listovi poprilicno uvijeni i podgoreo 20-ak cm od zemlje.Njive su mi sve 1-2 klasa oko sela i to super njive!Ocigledno je razlika u izdrzljivosti hibrida,znam da si i ti sejao 6120 kakav je kod tebe.Kod mene jos nije izbacio metlicu ali sumnjam u neki rod.U temi KWS imas da pogledas KWS juce slikano da kazem odlicno za sada mada ima gde je zemlja ispucala pa su donji list do dva izgorela ali to je sada kao i normalno Najbolji mi je AS 72 njega sam zaboravio,sejan 3 maja,izvucen stajnjak s proleca i ubaceno jos malo mesavine i ureje,nema ni jedan da je podgoreo,sejan na 20 cm@Savato.......Ti kukuruzi u ritskoj zemlji koji su mi dobri su posejani od 11 -13 aprila
agrotehnika:
prethodne jeseni podrivano
200 kg NP + 200 KG AN-a po KJ
germinator 2x
setva na dubinu od 5 - 6 cm ( radi se o dekalb FAO 500-600 sejani su na 21 -22.5 cm )
Maton kada je bio u 3 -4 lista
Callisto + Equip kada je bio u 8 - 10 listova
spartanje
sasvim normalna agrotehnika i djubrivo u granicama normale.
Super izgleda,slikacu sutra moj ako stignem pa ces videti slike,bojim se da sad kada izbaci metlicu ne izgori preko klipa tu bi mu bio kraj!e taj na gornjoj slici je upravo 6120
....neki Raiffeisen ne zasluzuje da u svesci pogledam koji je