cika_jova
Član
нема код К.Р. трте-мрте, брутално искрено до самог краја
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bez vestaka nema roda...to sto je u tom delu atara nije pala kisa,to je samo sopstvena uteha.
Kod nas se ovogodisnji kukuruz pokazo super na njivama gde je primenjena puna agrotehnika,tamo gde je zakidano,tamo nema roda.
Dobra je to agrotehnika,bre,sta hoces.Dobar ti je i prinos.De,javi sutra kakav je bio Poncho....Beremo najbolju parcelu vec drugi dan...Prinos je oko 8-9 tona po k.j klipa.Znaci Zmajevka sa 11 ili 12 vrsti na duz zavisi kako se navrsi a Kragujevka sa 8 prepuna...Nisam ni prosle godine vise imao,ocekivao sam dobar rod ali toliko ne...Hibridi su AS 72 i Kermess a sutra je na redu LG Poncho pa nastavak Kermess i Grecale...Setva 20.04 Agrotehnika je solidna oko 250 kg NPK + 150 kg Ureje po k.j,pre 2-3 godine izvucen pileci stanjak na skoro 7 k.j od ukupno 9,5 na toj njivi...Napominjem njiva je 2 klase a vlaga kukuruza oko 25%
Ja to nisam rekao.Kiš po tebi je bolji veštak nego stajnjak
to si u pravu sto posto!na jednoj parceli sam bacao po 150kg npk i ureje a na drugoj po 200kg,na istu gustinu setve kukuruz je bolji 30% sigurno!Bez vestaka nema roda...to sto je u tom delu atara nije pala kisa,to je samo sopstvena uteha.
Kod nas se ovogodisnji kukuruz pokazo super na njivama gde je primenjena puna agrotehnika,tamo gde je zakidano,tamo nema roda.
Jeste,ali se zemlja za sledecu godinu isposti maximalno,pa sledece ako ne posolis gubis i za onu sto je dobro rodilo.Nekad i Bog kaže zadnju reč a ako mislite da je samo veštak uslov za dobar rod ne bih se složio sa vama,ima tu mnogo preduslova,priprema,vreme setve,prskanje i KIŠA bez koje nema roda pa makar bacio vagon veštaka
Ali ja sam ovde bacam đubre skoro svake 2-e ,3-e godine jer mi je njiva blizu grada,pokazaće se to đubre to ja znam ali ovoga puta da nisam bacao đubre bilo bi roda,to je dobra zemlja (i kada nigde ne rodi tu je rodilo).Jednostavno je usev pregoreo od đubreta.Da li ste primetili da je najbolji rod na mestima gde je prošle godine stajala voda.