cika_jova
Član
ni ja nisam zadovoljan, koje hibride sad sejete ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod mene u selu se siju uglavnom domaci hibridi najvise NS i ZP i otprilike 90% ljudi nije zadovoljno nicanjem. Moje misljenje da nije sve i do sjemena, kao sto znate tu postoji mnogo faktora, a ove godine je ponajvise uticalo na nicanje onaj talas hladnoce neposredno poslije sjetve.Kod mene licno generalno fali mozda ispod 10% biljaka od posijanog, inace preferiram iskljucivo NS seme, i ove godine sam sijao 5043 (on se pokazao najlosije), 640, 6010, 6030.Takodje me zanima ,zna li neko, zasto na ambalazi ne pise nista o energiji klijavosti odnosno nicanja.Kada sam prije 2_3 god uzimao sjeme u institutu u Rimskim Sancevima, tamo je u maloprodaji dezurao tip koji vam u evidenciji pronadje podatke o energiji nicanja tacno za svaku sarzu sjemena.Do sada nisam cuo da je neko presevao domace hibride,izgleda da nas jedino oni nisu izneverili.
i kod mene na istoj parceli posejan B23 i Sycora... B23 katastrofa lose...Nije problem hladno vreme već LOŠE SEME jer ako sam posejao pionir b23 i as72 na istoj njivi isti dan as72 nikao super a pionir VEOMA LOŠE 10-15%. Šta onda tu reći.
Bili predstavnici Pionira i predložili da presevam i rekli mi da o ovome nikom ne pričam.