Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa da napisem jos koju.AS 54 i florencija 6800 kg/kj sa 21% vlage.Potpuno identican prinos.Takodje sejano na 24,5 cm.Sad se tek vidi da je F02 podbacio. :zli:

e ono sto je pisano na par stranica unazad, da je neko sejao kukuruz iz cardaka, krunili smo jednom coveku, i kaze da mu je ponestalo semena kad je sejao pa je okrunio sa cardaka par klipova iz cardaka i posejao pomesao malo sa semenskim i nije se videla neka razlika u prinosu. radi se o ZP hibridu 677

miroslav k je napisao(la):
e ono sto je pisano na par stranica unazad, da je neko sejao kukuruz iz cardaka, krunili smo jednom coveku, i kaze da mu je ponestalo semena kad je sejao pa je okrunio sa cardaka par klipova iz cardaka i posejao pomesao malo sa semenskim i nije se videla neka razlika u prinosu. radi se o ZP hibridu 677
Pa tako valjda i može, ako nekom zafali koje zrno da uzme iz ambara, ali ne verujem da bilo ko sme da rizikuje i da poseje neku parcelu sa takvim semenom (sem za siliranje naravno)

mnogo toga zavisi i ko pakuje koji hibrid...kako je odradjen u doradnom centru...zato pazite etikete sta kupujete i od koga :cao:

Meni je jako podbacio ZP 677 ::lose:: ::lose:: ......... Odmah mi bilo sumnjivo jer seme sam uzeo za 1800 din / đžak . Najbolje rodi kad se poseje strano ( Američko ) seme koji košta oko 4000 din . Razlika je samo 2200 din a u prinosu sigurno 22000 din i više :cao:

Moj V-74 made in France :D ooodlican!
Post je spojen: [time]1288294678[/time]

@lalo
Ko zna gde si kupio seme,prvi i jedini si koji kudi taj hibrid,naprotiv svi ga hvale.Evo ja te pozivam da dodjes kod mene u toku sledece nedelje jedan dan(zavisi od vremenskih prilika)ce se odrzati dan polja.Vrsice se merenje prinosa 22 hibrida koji se nalaze u proizvodnom ogledu.Svi prisutni ce moci da se uvere u tacnost merenja prinosa.Ako ima jos zainteresovanih pozivam ih da mi se jave na PP :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

b_a_t_a je napisao(la):
Pa da napisem jos koju.AS 54 i florencija 6800 kg/kj sa 21% vlage.Potpuno identican prinos.Takodje sejano na 24,5 cm.Sad se tek vidi da je F02 podbacio. :zli:
ja u n.beceju,jos nikog nisam cuo da je kudio as hibride!

KishRobert je napisao(la):
b_a_t_a je napisao(la):
ja u n.beceju,jos nikog nisam cuo da je kudio as hibride!
Kod mene su se AS-ovi odlicno pokazali.Cak sam i sa Florencijom zadovoljan.Samo sa f02 nisam.Ne znam sta mu bi da bude toliko losiji od ostalih,a njive blizu jedna druge, agrotehnika svuda ista. :sta: :sta:

toshiba je napisao(la):
Post je spojen: [time]1288269478[/time]

ljusha je napisao(la):
toshiba je napisao(la):
Post je spojen: [time]1288244278[/time]
Sve si rekao , tacno je tako ::svaka cast::

Ovog proleca sam posejao navodno NS640 kumu.Kada sam otvorio pakovanje,zrna su bila sitna kao da je kokicar...Takvi su mu i klipovi bili kada ga je brao... ::lose:: ::lose::

Okrunio kukuruz, sorta NS 6010, 1.5 kj., 10580 kg, primesa 1%, vlaga 25.9%, lom 4%, dso 2% (šta god to bilo). Sutra ću da saznam koliko će nas rebnuti.

1et1zn.jpg

Kod mene As 72 naj bolji.Ostalo mi 24 reda i to sam okrunio.Sa 24 reda 8600 kg sa 23,4% vlage.Da napomenem da na jutro te parcele ide 23 reda.Ja prezadovoljan. :cool:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh